Pjesma Rođenih orila se Grbavicom: Veliko slavlje igrača i navijača Veleža nakon pobjede

Prošli u finale Kupa BiH

Pjesma Rođenih orila se Grbavicom: Veliko slavlje igrača i navijača Veleža nakon pobjede

E. Čaušević

Fudbaleri Veleža pobijedili su večeras u gostima Željezničar nakon preokreta sa 2:1 i plasirali su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine. Rođeni su na Grbavici imali podršku svojih navijača, a nakon meča su zajedno proslavili veliku pobjedu.

Velež je u prvom meču slavio sa 1:0 u Mostaru, no Željo je nakon samo šest minuta večerašnje utakmice golom Omara Beće to anulirao i vratio stvari na sami početak.

Međutim, u nastavku meča mostarski klub dolazi do potpunog preokreta.

Prvo je Denis Zvonić pogodio za 1:1 u 16. minuti, dok je pobjedu Veležu i plasman u finale donio Nemanja Anđušić koji je zabio pogodak za konačnih 2:1 u 73. minuti.

Velež je imao na Grbavici podršku svojih navijača koji su na tribinu stigli u 20. minuti. Iako je bilo upitno da li će dobiti dozvolu da dođu na ovaj meč na kraju je Željezničar to dopustio i uručio 200 ulaznica gostujućim navijačima.

Podrška Red Armyja je sigurno dala dodatni vjetar u leđa igračima Veleža koji su to iskoristili i plasirali se u veliko finale.

Već je poznato da ćemo u velikom finalu koje se 17. maja igra na Bilinom polju u Zenici imati pravi spektakl jer će se sastati gradski rivali Velež i Zrinjski.

Nakon utakmice igrači Veleža su otišli do sjeverne tribine na kojoj su bili njihovi navijači kako bi ih pozdravili i s njima proslavili ogromnu pobjedu na Grbavici koja im je donijela novo finale.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Pojedini nezadovoljni navijači domaćeg tima su ubacivali razne predmete ka igračima gostiju, ali ih to nije omelo da sa svojim fanovima proslave večerašnju pobjedu.

Podsjećamo, Velež brani titulu osvajača Kupa naše zemlje jer je prošle sezone ovaj klub pobijedio u finalu nakon penala Sarajevo.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milozadrago
Koji klosari gadjaju igrace. Pa majmuni nisu vam oni krivi vec vasi invalidi.
6 0
Mostarac94
Sad su dokazali da i jesu za kafeza al ne Manijaci vec “ostali” Zeljini navijaci
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi