Jusufbegović: Hvala navijačima na pomoći u pripremi utakmice

Velež prošao u finale Kupa BiH

Jusufbegović: Hvala navijačima na pomoći u pripremi utakmice

S. Mlaćo
Velež je ponovo u finalu Kupa naše zemlje. Rođeni su večeras savladali Željezničar 2:1, te sigurno imaju razloga za zadovoljstvo.

Po završetku duela u Plavom salonu je održana press konferencija, a prvi se obratio medijima trener veleža Nedim Jusufbegović.

"Kada se sve skupa sagleda bili smo bolji protivnik. Iskontrolisali smo Željezničar, njihove jake strane, prilagodili smo se njima i mislim da smo to sjajno uradili. Mi igramo okomit fudbal, sa jakom defanzivom i smatram da nam je to donijelo rezultat. Željo je sjajno otvorio meč, ali mi možemo biti sretni i zadovoljni. S obzirom na okolnosti, povrede, kartone, vrijeme na koje sam ja tu, mislim da je ovo odličan rezultat.

Hvala Red Army na pomoći u pripremi utakmicu, hvala Upravi, hvala svakoj podršci. Samo takvom sinergijom možemo napraviti velike rezultate. Želji želim puno sreće, to je veliki klub, imaju sjajnog trenera i želim im puno sreće“, rekao je šef struke Veleža Nedim Jusufbegovića.

Da li je Željezničar bolji od Veleža, kako ste već rekli?

“Ako pogledate tabelu jesenjeg dijela znate koliko nam je Željezničar bježao na tabeli. Nemojte da vam kažem cifru koju smo potrošili na pojačanja i kako smo dovodili igrače. Rezali smo ugovore, smanjivali. Ikić i Ovčina su bili problem, nismo željeli problem u svlačionici. Pogledajte roster Željezničara. Krpić, Hodžić, Mekić, Cocalić, Galić, Drljo je mladi reprezentativac.

Oglasi

Forma je nešto drugo. Mi smo na maksimum, a Željo nije. Kadar kada se uzme u obzir, to ja govorim. Štilić, Bekrić... Ja sam zadovoljan svojim igračima, a mi ne možemo igrati ovo što Željo igra. Ne što ne znamo, nego nismo imali vremena da se posložimo za to. Neću potencirati probleme, imamo sjajnu energiju na treningu.

Dokle ćemo dobaciti,  ne razmišljam o tome. Maksimalna energija, pozitivno razmišljanje. Imamo veliku podršku navijača, Uprave...“.

Kako održavate ovako dobru formu, sa Zrinjskim ste u najboljoj formi?

“Pripreme su ključ svega. Imali smo velike izazove kroz pripreme, prošli mnoga toga...“

Gdje vidite svoje šanse protiv Zrinjskog?

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

“Oni su sjajno posloženi, neću ni pričati o tome. Odličan je to klub. Imamo mi svoje argumente. U Jednoj utakmici je sve moguće. Trenirat ćemo, raditi i pokušati iskoristiti njihove slabosti. Da su bolji jesu, da su kvalitetniji jesu, ali i mi imamo nešto što oni nemaju. Sa pravilnim stavom možemo napraviti pravi rezultat“., dodao je Jusufbegović.

Velež u nedjelju igra protiv Zrinjskog u okviru Premijer lige.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bobinho1921
Ne prdi druze,vile su vas nosale u ove dvije tekme,uz puno srece ste prosli
2 5
starmac
Tako je Feja.I netreba zamjeriti LAUŠU na reakciji nakon izmjene.Momak gori da se pokaže što bolje i treba ga podržavati i upravi da mu otkupe ugovor ili produže saradnju sa momkom.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi