Hercegovački derbi večeras u Mostaru

Nastavlja se Premijer liga

Hercegovački derbi večeras u Mostaru

Samir Mlaćo
Premijer liga se nastavlja večeras.

Od 18 sati u Mostaru igraju Velež i Široki Brijeg. Rođeni se nadaju prijeko potrebnim bodovima kako bi krenuli ka pozitivnoj seriji, dok Širokobriježani žele nastaviti sa kvalitetnim partijama koje su im donijele šesto mjesto nakon 16 kola.

U redovima Veleže vlada optimizam.

 "Što se tiče utakmice sutra imamo ponovo malih zdravstvenih problema po pitanju mladih igrača. Dejanović je tek počeo individualno da trenira, Hajdarević je dobio crveni za juniore koji se nažalost prenosi ovdje. Džanković je dobio udarac u list i ima veliki hematom i probat ćemo bilo kako da ga osposobimo. Čestitam mu ovom prilikom za poluvrijeme koje je odigrao u Tuzli. Cvijanović ima tri žuta, a ostali su hvala Bogu svi na raspolaganju".

"Široki Brijeg sigurno dosta kompaktniji i bolji u odnosu na naš prvi meč. Jači su za dva imena Mujana i Blagajića kojih tada nije bilo. Nema Jurilja i povrijeđenog Begića, ali sigurno da im je Mujan donio ogroman kvalitet prema naprijed. Drago mi je da je i kolega Ivanković dobio podršku što sam ja i govorio nakon te prve utakmice. Klub je stao iza njega i pokazao je da će u budućnosti dosta doga napraviti kao trener jer znam koliko je predan svom poslu. Čestitam mu na rezultatima, ali sutra želimo pobjedu i da prekinemo negativan niz.

"Momcima sam rekao da smo prošle sezone primili gol protiv Olimpika u 94. minuti, a nakon toga smo vezali tri pobjede. Nadam se da će i ovaj put biti neki okidač i da će se sreća vratiti na našu stranu koju nismo imali ove sezone. Nismo najbolje radili posao, ali nadam se da će sada krenuti", kazao je šef struke Mostaraca Feđa Dudić.

I gosti imaju svoju računicu.

"U stanci smo dobro radili i rješavali probleme koje smo imali. Situacija u Velež? Ne treba umanjivati njihovu kvalitetu i stručnost ljudi koji vode njihov klub. Oni će se sigurno podignuti u formi i na tablici. Ipak, nadam se kako njihova pozitivna serija neće krenuti protiv nas. Idemo se hrabro postaviti, odigrati dobru utakmicu u ostvariti pozitivan rezultat", rekao je šef struke Jure Ivanković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret u Mostaru igra se od 18 sati, a zbog kazne FK Velež neće biti publike na stadionu Rođeni.

Pravdu će dijeliti Luka Bilbija iz Prijedora sa pomoćnicima Dženanom Milićem (Sarajevo) i Goranom Dujakom (Odžak). Četvrti sudija je Benjamin Deljković (Sarajevo).

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

che_guevara1
Ćuj derbi ? Prijateljska utakmica dva srpska kluba
2 2
Zaccheroni
Forza Velez ljubavi moja
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi