Velež siguran, visoka pobjeda TOŠK-a, Zvijezda kiksala

Prva liga FBiH

Velež siguran, visoka pobjeda TOŠK-a, Zvijezda kiksala

E. Škorić

Zvijezda nije uspjela na svom terenu slomiti otpor Orašja, dok je Velež bio uvjerljiv protiv Slavena, a TOŠK se prošetao Bihaćem. 

U Gradačcu Zvijezda je imala težak meč protiv komšija iz Orašja, a na kraju je domaći sastav poražen s minimalnih 1:0, iako je imperativ bila pobjeda.

Gosti su došli s namjerom da odu kući neporaženi i uspjeli su u tome. Nije bilo posebne nogometne ljepote na Banja Ilidži, a vrijedno spomena je tek isključenje domaćeg igrača Adžema u nastavku meča i gol gostiju u 94. minuti.

Zvijezda - Orašje 0:1

NK Zvijezda: Prljača, Adžem, Cvijanović, Brčkalić, Guzina, Devedžić, Ćivić, Đekić, Kapetan, Damjanović, Hevešević.

HNK Orašje: Oštraković, Jovanović, Živković, Orkić, Marošević, Aletić, Prgić, Brković, Đurčević, Lugavić, Tanturovski.

Velež je u Mostaru bez suspendovanog trenera Ibre Rahimića ugostio Slaven i na kraju ostvario laganu pobjedu rezultatom 3:0. 

Od samog početka Rođeni su krenuli s jasnom namjerom da ugroze  gol gostiju iz Živinica, a poveli su preko Ćosića u 27. minuti, koga je prethodno uposlio kapiten Zvonić.

Potom je Ćosić promašio dobru šansu, a u nastavku su domaći zabili dva gola riješili pitanje pobjednika. Najprije je Mujezinović pogodio za 2:0, a potom i Panesso za 3:0 sredinom drugog dijela.

Velež - Slaven 3:0

FK Velež: Abdihodžić, Zvonić, Mujezinović, Ćosić, Alikadić, Imamović, Handžić, Carvalho, Garcia, Kuduzović, Mešanović. 

NK Slaven: Brezičanin, Todorović, Majdančić, Berbić, Omerkić, Salihović, Mujagić, Musić, Salihović, Salihbegović, Nukić.

Dosta efikasan bio je duel u Bihaću, u kojem je TOŠK sa 5:1 deklasirao domaću ekipu Jedinstva.

Kurdić je načeo mrežu domaćih, koji je potom povisio na 2:0, da bi domaćin brzo smanjio na 2:1. Potom je Eldin Suljić postigao dva gola za visokih 4:1, da bi Hodžić stavio tačku na i u današnjem susretu.

Jedinstvo - TOŠK 1:5

NK Jedinstvo: Rekić, Crnomarković, Nuhanović, Mustedanagić, Omerdić, Halavać, Samaradžić, Galin, Jašarević, Zulić, Omanović. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK TOŠK: Dizdarević, Navrboc, Hasanbašić, Hodžić, Mrguda, Kurdić, Bedak, Sinanović, Lukomirak, Hankić, Suljić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi