Fenomenalan dan za Rođene: Velež deklasirao Široki!

Kup BiH

Fenomenalan dan za Rođene: Velež deklasirao Široki!

Midhat Šljivak, foto: Admin Čaušević

Velež je u prvom susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine na svom terenu savladao Široki Brijeg s 4:0.

Odličan meč odigrali su Rođeni i na kraju su zasluženo došli do uvjerljive pobjede.

Otvoreno se igralo s obje strane od prve minute meča. Oba tima su imala nekoliko opasnih situacija pred protivničkim golovima i samo se čekalo kada će neko postići pogodak.

Uvodne minute pripale su Širokom, ali prve ozbiljne šanse imao je Velež. U osmoj minuti Hasanović loše šutira iz dobre pozicije, a tri minute kasnije Miškić brani udarac Zeljkovića.

Široki u periodu od 23. do 27. minute ima dvije velike šanse. Obje je propustio Ivan Ikić. Prvo mu Bogdanović brani udarac u situaciji jedan na jedan, a zatim fudbaler gostiju šutira pored gola iz odlične pozicije.

Potom Anđušić uzvraća na drugoj strani nakon pola sata igre. Lagano je to Miškić skinuo.

Oglasi

Ipak, u 36. minuti Rođeni dolaze do gola. Radovac slabo šutira, lopta dolazi do Haskića i ovaj je posprema u mrežu za prednost 1:0, što je bio rezultat nakon 45 minuta igre.

Nermin Haskić šansom za Velež otvara drugo poluvrijeme, ali njegov šut glavom odlazi pored gola. Potom šutira Peco, Miškić sigurno hvata.

Bolju igru Velež koristi u 55. minuti kada Rođeni stižu do drugog gola. Hasanović uzima loptu na sredini, proigrava Alena Dejanovića, a ovaj zabija za 2:0.

Osam minuta kasnije pobjednik je riješen. Miškić pravi veliku grešku u dodavanju, lopta dolazi do Hasanovića, ovaj proigrava Haskića koji postiže drugi gol za 3:0.

Nastavili su Rođeni s napadima i nakon trećeg gola, a u 66. minuti nove velike šanse za domaće. Bilo je nekoliko pokušaja prema golu, ali nekako se Široki uspio spasiti.

Oglasi

Anđušić je u 75. minuti imao veliku šansu, Valenčić izbacuje s gol-crte, da bi Blagaić na drugoj strani u istoj minuti izašao sam pred Bogdanovića, ali šutira traljavo i golman Veleža brani njegov udarac.

Do kraja susreta nekoliko opasnih pokušaja pred golom Širokog, a u 83. minuti stavljena je tačka na ovaj meč. Radović je dobro prošao po lijevoj strani, ubacio je u sredinu gdje se najbolje snalazi Samir Radovac i zabija za konačnih 4:0.

Kup BiH, četvrtfinale:

Velež - Široki Brijeg 4:0

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Velež: Bogdanović, Radović, Zeljković, Anđušić, Ovčina, Isić, Haskić, Hasanović, Dejanović, Džanković, Radovac.

NK Široki Brijeg: Miškić, Medić, Mujan, Bosančić, Brekalo, Vukoja, Begić, Jurić, Ikić, Žulj, Ćavar.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...bravo Velez,derite ujkane.
22 4
VelikiMislilac
Na 4:0 kreće sudijska nadoknada, Feđa govori hajmo, da krenu u napad. To je mentalitet koji nam treba. U genetskom kodu igrača naše lige je zadržavanje prilikom vodstva što se moglo vidjeti prilikom pada Dejanovića kraj aut linije prije izmjene gdje umjesto da se odgurne pola metra van terena on se odgurne u teren pola metra, jos par situacija i dosta sporijem ispucavanju Bogdanovića. Feđa odlična postavka, izbijanje bolesnog mentaliteta iz glave. Na 3:0 gdje si puno bolji trpaj, ne zadrzavaj, sto je i bio slucaj. Zadržava se kada igras protiv puno boojeg protivnika kojem ne možes ništa, a imaš minimalnu prednost ili nerješeni, tim priznaješ da si slabija ekipa. Cijenim igrača kojeg kada udariš on se ustaje, otrese dres i bez ijedne riječi nastavlja igrat. Dosta o psihologiji BH fudbala. Dalje, drugi problem BH fudbala suđenje. Po meni je Bilbija najbolji sudija kojeg ima ova liga. Peljto inače voli da glumi strogoću, da pokazuje svoj autoritet na Veležu. Bilbija sa minimalnim brojem bespotrebnih prekida, pušta igru, čini utakmicu boljom sa dosta više tempa, to je način za napredak lige. Velež podsjeća na prijeratni kada smo peticu trpali Zvezdi i Dinamu. Ovo večeras zaslužuje ovako opširan komentar. Lijepo je večeras biti Rođeni.
18 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi