"Šta'š komentarisat', jedna ekipa ima deset šansi, druga dvije i završi 4:4"

Osim nakon remija sa Širokim Brijegom

"Šta'š komentarisat', jedna ekipa ima deset šansi, druga dvije i završi 4:4"

E. Ganibegović

Velež i Široki Brijeg su u okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali nevjerovatnu utakmicu i remizirali 4:4. Svoj komentar je nakon meča dao i trener mostarske ekipe, Amar Osim.

Velež je imao vodstvo od 3:0 i 4:1, ali je na kraju osvojio samo bod protiv tima s Pecare. 

"Moram čestitati Širokom što nisu prestali vjerovati da mogu nešto uraditi bez obzira što nisu postojali prvo poluvrijeme, što su gubili tri razlike, a mogli su gubiti i više. Uspjeli su se vratiti jako brzo, blago rečeno. U 20. sekundi dobiti penal, treba se potruditi da napraviš penal u 20. sekundi.

Mi smo opet dali četvrti gol i hajde, poslije toga u principu utakmica nije išla. Poslije je bilo situacija koje su nevjerovatno nesretne po nas, mi ne možemo dati gol, a njihov svaki udarac koji su imali je bio gol.

Još jedan penal koji je ničim izazvan. Na kraju utakmica u kojoj jedna ekipa ima deset šansi, a druga ima dvije bude 4:4. Šta'š komentarisat', realno? Šta'š komentarisat'?

Znali smo da ih ide od početka sezone, da uspijevaju izvući bod, nekad tri, u utakmicama gdje, blago rečeno, ne mogu, ne vladaju materijom. ne vladaju situacijom, ali smo mislili da je 3:0 ok.

Oglasi

Danas su izvukli bod u utakmici u kojoj su bili mrtvi, dibidus. Svaka im čast, postoji nekakva hemija, nekakav fajting spirit koji ih gura od početka sezone i koji im omogućava da imaju bodova koliko imaju i da su u samom vrhu.

U normalnoj utakmici se ne može desiti da primiš tako tri gola i doći na nulu. Splet nevjerovatnih okolnosti kojima smo mi kumovali naravno svojim nekakvim reakcijama koje su bile ishitrene, nekakvim glumljenjem u fazi utakmice u kojoj smo imali dobar rezultat, gdje smo počeli zabavljati publiku.

Obilo nam se o glavu. Igrali smo protiv ekipe kojoj strahovito ide od početka, koja vjeruje da može nešto uraditi, koja ima duh jak. Oni su do kraja insistirali, imali smo i na 4:3 dvije šanse, zabijemo čak i gol koji je vjerovatno regularan bio, ali dobro. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Imamo još jedan zicer, a oni nam zabiju iz prve situacije koju su imali izjednače. Teško je ovakvu utakmicu komentarisati. Realno, 4:4, nešto suvislo reći je jako teško", riječi su trenera Veleža. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Odlazi ubleho, povedi Smecare memica i Mulaosmanovića. proklet bio dan kad ste kročili u velez . Neda vam bog 3 boda jer ste losi ljudi, prevarsnti. Čekate otkaz pa da tuzite.
1 13
inoxsteel
debeli budi sretan sto si bod uzeo, ne brukaj se izjavama.
2 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi