Dudić uoči duela sa Širokim Brijegom: Ohrabreni smo nakon pobjede nad Sarajevom
Detalj sa utakmice Velež - Široki Brijeg odigrane u Mostaru

Rođeni gostuju na Pecari

Dudić uoči duela sa Širokim Brijegom: Ohrabreni smo nakon pobjede nad Sarajevom

A. Beganović

Jedan od derbija 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Širokom Brijegu će odigrati istoimena domaća ekipa i Velež.

Biće to sudar ekipa koje se bore za izlazak na evropsku scenu. Obje uoči ovog okršaja imaju po 45 bodova i sasvim sigurno će bolji iz ovog duela imati prednost u već pomenutoj borbi za Evropu.

Široki Brijeg i Velež su u ovoj sezoni tri puta odmjerili snage, tako da se dobro poznaju, a upravo o tim mečevima govorio je i šef struke mostarskih Rođenih, Feđa Dudić.

"Odlično se poznajemo. Odigrali smo tri izvanredne utakmice, kako ovdje u Mostaru tako i u Širokom Brijegu. Završila je 2:2. Tempo izvanredan, Široki u prvom poluvremenu dominirao, bio puno bolji. Mi u drugom poluvremenu nešto bolji, uzeli smo bod možda i malo na sreću", rekao je Dudić.

Trener Veleža se potom osvrnuo i na dva meča odigrana u Mostaru, a još uvijek ga "boli" poraz u Kupu Bosne i Hercegovine.

"Dvije utakmice onda u Mostaru gdje smo odigrali perfektno. Goruk okus ispadanje u Kupu Bosne i Hercegovine gdje smo u prvom poluvremenu bili mnogo, mnogo bolji, ali eto na kraju smo ispali", istakao je Dudić.

Oglasi

Šef struke Veleža cijeni ekipu iz Širokog Brijega i vjeruje da će ljubitelji fudbala uživati u njihovom novom meču.

"Ulazimo bez nekih upitnika, pounajemo se dobro i očekujem dobru utakmicu. Široki Brijeg igra jako dobro, mlada ekipa, potentna, dobro trče. Odličan je i teren, mi smo ohrabreni nakon pobjede nad Sarajevom i mislim da će ljubitelji fudbala uživati u dobroj fudbalskoj predstavi."

Podsjetimo, Velež je u prošlom kolu sa minimalnih 1:0 savladao Sarajevo, dok je Široki na svom terenu remizirao sa Krupom (2:2).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prvom prvenstvenom okršaju ove dvije ekipe odigranom u 3. kolu u Širokom Brijegu nije bilo pobjednika. Rezultat je glasio 2:2. Alen Jurilj i Denis Zvonić (autogol) su pogađali za Široki Brijeg, dok su Mehmed Ćosić i Fejsal Mulić bili strijelci za Velež.

U Mostaru je slavio Velež rezultatom 2:1. Muharem Čivić i Samir Radovac su pogađali za Rođene, dok je Stipe Jurić bio strijelac za Široki Brijeg.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Ajax11
Ma samo lezite i eto makar boda
5 8
rabodimis
Da kojim slucajem spiker objavi da igraci Sarajeva prolaze pored stadiona popadali bi svi po terenu, zajedno sa trenerima..
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi