Već se nazire stadion na kojem će Velež igrati evropske utakmice

Rođeni na korak od Konferencijske lige

Već se nazire stadion na kojem će Velež igrati evropske utakmice · Saznajemo

Admin Čaušević

Velež je na korak od ispunjenja cilja. Dvije uzastopne domaće pobjede Rođene su zacementirale na trećem mjestu i pet utakmica prije kraja WWin lige u mostarskom klubu se opravdano razmišlja o evropskom ljetu.

Po treći put u posljednje četiri godine Velež na putu izbori plasman na euroscenu. Izabranici Deana Klafurića imaju sigurnu bodovnu zalihu i velika je vjerovatnoća da će završiti među prva četiri mjesta.

Od samog početka sezone Rođeni su konkurisali za sami vrh te ako se pogledaju igre i rezultati potpuno su zasluženo na trećem mjestu i opravdano gledaju kao Evropi.

U mostarskom klubu su ka Evropi gledali i tokom procesa licenciranja, a kako SportSport saznaje već se nazire mogući domaći stadion za međunarodne utakmice.

Naime, u postupku licenciranja Velež je kao domaći stadion za UEFA-ina takmičenja prijavio Bilino polje pa je vrlo izvjesno da će se na zeničkom hramu fudbala opet igrati evropski susreti.

Na areni Rođeni se već nekoliko mjeseci gradi nova tribina sa brojnim popratnim objektima i teško je vjerovati da će radovi biti okončani do jula kada počinje evropska sezona.

Oglasi

Upravo je to jedan od razloga zašto u Veležu ništa nisu prepuštali slučaju te su za domaće evropske utakmice prijavili zenički hram fudbala gdje su u prošlosti već znali igrati drugi klubovi pored Čelika.

Radovi na novoj tribini stadiona Veleža neće biti okončani prije jula

Poslije agresije na BiH Velež je dva puta izborio plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu i svoje mečeve je igrao na stadionu Grbavica, ali to očigledno više neće biti slučaj.

Inače, ako završi među prve četiri ekipe mostarski Crveni će svoj evropski put početi u prvom kolu kvalifikacija Konferencijske lige što garantuje zaradu od oko 320.000 eura.

Sarajevo, Sloboda, Široki Brijeg...

U slučaju da zaigra na Bilinom polju Velež neće biti prvi bh. klub van Zenice da je igrao evropske utakmice na zeničkom stadionu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije nekoliko godina Sarajevo je u Zenici između ostalih dočekalo Celtic, Sloboda je bila domaćin izraelskom Beitaru, a svojevremeno Široki Brijeg slavnom Udineseu.

Pošto se najavljena rekonstrukcija stadiona Asim Ferhatović Hase ne miče sa mrtve tačke neće biti iznenađenje ako i Sarajevo prijavi Bilino polje za evropske mečeve.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CASIO
Bujrum i sretno
8 0
FRLegioen
Bujrum u Zenicu Rodjeni!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi