Plavi salon u crvenom ruhu, a na treningu "specijalan" gost

Colearine trenirao na Grbavici

Plavi salon u crvenom ruhu, a na treningu "specijalan" gost

A. Čaušević

Oba susreta dvomeča Velež - Coleraine će se igrati na neutralnim terenima. 

Prva utakmica pretkola Konferencijske lige igrat će se na stadionu Grbavica u Sarajevu gdje će status nominalnog domaćina imati Velež.

Za potrebe ove utakmice prepoznatljivi Plavi salon u sarajevskom hramu fudbala odiše crvenom bojom koja je zaštitni simbol mostarskih Rođeni.

Nije ovo nikakva novost da Plavi salon prolazi kroz određene promjene jer se i u prošlosti dešavalo da zbog potreba reprezentacije BiH bude obljepljen nekim drugim plakatima.

Nakon održanih press konferencija oba tima na teren stadiona Grbavica izašli su igrači i stručni štab Colerainea.

Oglasi

Gosti iz Sjeverne Irske su imali priliku da "opipaju" teren Doline ćupova, a uz to je i menadžer Oran Kearney je napravio posljednje provjere za sutrašnji duel.

Interesantno da se na terenu Grbavice nalazio i jedan dječak koji se igrao s loptom, u pitanju je sin menadžera Kearneya.

"Drago mi je što smo ovdje. Svaka evropska utakmica je nagrada za sve klubove. Mi smo imali ove sezone teži posao u ligi, ali tu smo opet u Evropi", rekao je Kearney na press konferenciji te dodao:

"Očekujemo da prođemo što dalje. Prošla sezona je bila sjajna i slično očekujemo i ove sezone."

Kerney je objansio i ligu Sjverne Irske odakle dolazi Veležov protivnik, ali i dotakao se našeg predstavnika.

"Dolazimo iz gradića sa sjevera zemlje. Mi imamo dugu lijepu historiju. Naša liga je dobra, ima finih utakmica. Radujemo se meču sa ekipom koja je u Evropi nakon 33 godine."

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Podsjećanja radi, utakmica se igra u četvrtak s početkom u 20:30, a na stadionuo se očekuje prisustvo do 5.000 navijača Rođenih.

Revanš utakmica između predstavnika Sjeverne Irske i Rođenih će se igrati na stadionu Mourneview Park u Lurganu i to 15. jula s početkom u 21 sati po centralnoevropskom vremenu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Colsa
Sretno ROĐENI!!!
3 0
*p!p!t@*
Sevap je bio s ovim likovima u dnevnom terminu igrati. Ne bi nijedan poluvrijeme dočekao...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije