Velež stigao u Belfast, u Sjevernoj Irskoj se još priča o atmosferi s Grbavice

Revanš susret se igra u četvrtak

Velež stigao u Belfast, u Sjevernoj Irskoj se još priča o atmosferi s Grbavice

A. Čaušević

Oko 6.000 navijača Veleža se pobrinulo da u prvom meču Konferencijske lige protiv Colerainea na stadionu Grbavica atmosfera bude odlična. 

Prošlo je šest dana od utakmice u Sarajevu, a u klubu iz Sjeverne Irske i dalje se priča o samoj atmosferi u popularnoj Dolini ćupova.

O samom putovanju u BiH i dešavanjima na sarajevskom stadionu uoči posljednjeg treninga pred revanš meč govorio je trener Oran Kearney.

"Bili smo fizički iscrpljeni zbog cijelog putovanja. Vrućina, putovanje, spavanje, hrana... Znate kako je kada idete na takva putovanja, treba vam nekoliko dana da dođete sebi. Dečki koji su su se trebali oporaviti", reako je Kearney te nastavio:

"Bilo je neprijateljski nastrojeno, ali s užitkom. Drago mi je što su se navijači vratili i drago mi je čuti njihovu galamu. Želimo i da naši navijači budu glasni i budu neprijateljski nastrojeni na dozvoljen način."

Inače, i susret će se igrati na neutralnom terenu, a očekuje se da na tribinama Mourneview Park u Lurganu bude prisutno između 500 i 600 navijača. Meč će početi u 21 sat po centralnoevropskom vremenu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U međuvremenu je ekspecija mostarskog kluba stigla u Belfsat te se smjestila u hotel. Kasnije ih očekuje službeni trening i press-konferencija.

Meč u četvrtak će početi u 21 sat po centralnoevropskom vremenu. Velež je u prvom susretu slavio rezultatom 2:1. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harcos
Aj Coleraine FC! Svu sreću vam želimo i čuvajte se penala. Ako ne bude sviran niti jedan za gamad, prolazite. Samo jako sa seljaklukom! Zgazite ih!
5 23
FullNogo
Sretno Velež i Sarajevo, inače sam navijac nksb ali bih volio da prodju svi što dalje da malo dignemo koeficijent lige. Što dalje budu prolazili klubovi kroz godine to će bit veće sanse da još naših klubova ide u Europu.
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi