Samba na Stadionu Rođeni: Velež pojačanje pronašao u Brazilu

Souza uskoro potpisuje ugovor

Samba na Stadionu Rođeni: Velež pojačanje pronašao u Brazilu · Saznajemo

Adnan Beganović

FK Velež će u novu sezonu ući jači za brazilskog fudbalera Rodriga Souzu Nascimenta.

Brazilski vezni fudbaler, Rodrigo Souza Nascimento, pojačat će redove mostarskog Veleža, neslužbeno saznaje SportSport.ba.

Rođeni se za prve novosezonske ispite u Konferencijskoj ligi smpremaju na Kupresu, a uporedo se slaže i igračka križaljka za nastupajuću sezonu.

Prije nekoliko dana ugovor sa Veležom je potpisao srbijanski stoper Nikola Savić, koji je stigao iz Voždovca, no kao što smo i najavili, ovaj 23-godišnjak neće biti posljednje pojačanje Rođenih.

Neslužbene informacije do kojih je došao SportSport govore da bi u narednim danima ugovor sa Veležom trebao potpisati i brazilski fudbaler Rodrigo Siuza Nascimento.

Radi se o 22-godišnjem fudbaleru koji pokriva pozicije veznog i lijevog bočnog, a kako neslužbeno saznajemo, Souza je doputovao u Bosnu i Hercegovinu i nakon što prođe liječničke preglede potpisat će ugovort sa Veležom.

Oglasi

Souza u Velež dolazi iz Confiance za koju je nastupao kao posuđen igrač Criciume. Osim za ova dva kluba u Brazilu je branio boje i Sampaio Corree.

Damir Čanadi novi trener FK Velež

Nakon što je klub napustio Dean Klafurićč, čelni ljudi Veleža su za njegovog nasljednika imenovali Damira Čanadija. Radi se o iskusnom stručnjaku koji je posljednji posao imao u Šibeniku.

Čanadi se naedavno pridružio ekipi na pripremama u Kupresu, a na svom predstavljanju je istakao:

"Velež je velik klub, iskren sam da ne znam najbolje bosansku ligu, pratim je malo na televiziji. Kada sam bio prije dvije godine u Šibeniku imao sam utakmice za Zrinjskim i Posušjem. Dosta dugo sam u tom biznisu da se znam adaptirati dosta brzo, a imam i stručnjake oko mene koji će mi pomoći.

Prva utakmica je za prvih 10 ili 11 dana i moramo se svi skupa spojiti. To će biti intenzivno. Poslijepodne idem da se upoznam sa ekipom. U ovoj situaciji smo svi malo u pritisku. Klub me zvao u četvrtak ujutro, jučer sam bio tu.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Tu sam, jako sam ponosan jer sam dio toga. Klub ima viziju koju bih ja mogao sa njima dovesti na neku razinu koju želimo. Obećati mogu da ću raditi za neku viziju i za neke stvari. Mislim da ćemo u idućim mjesecima ili godinama donijeti to što svi želimo za ovaj veliki klub. Dušan Bajević pričao mi je o klubu i znam šta znači ovaj klub".

Na kraju dodajmo da Souza nće biti posljednje pojačanje Veleža, te da u mostarskom klubu aktivno rade na dovođenju još jednog provjerenog stopera, te krilnog napadača, a vrlo vjerovatno će se pokušati pojačati i u samom vrhu napada.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676312914
Ali vidi kako Frane zna ko je dosao, gdje škripe pozicije...bolje zna Frane od nekih nazovi navijača Veleža o stanju u klubu. Vidi se da si prikriveni navijač Veleža. Javi se ako želiš doći na utakmicu. Kunem ti se, plaćam piće i kartu. Dođi Frane naš.
8 0
Frane
Ni roditelji mu ne znaju da se bavi nogometom.
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi