Hoće li najbolji igrač Veleža biti spreman za Elfsborg?

Rođeni gostuju u Švedskoj

Hoće li najbolji igrač Veleža biti spreman za Elfsborg?

A. Čaušević

U Veležu nemaju puno vremena za tugovanje nakon iznenađujućeg poraza od Rudar Prijedora u trećem kolu Premijer lige. 

Rođeni su preskočili prve dvije prepreke u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Nakon što je možda i očekivano izbačen Coleraine, senzacionalno je izbačen i favorizovani AEK iz Atine.

Naredna prepreka za mostarski tim je Elfsborg, a prvi susret igrat će se u četvrtak na stadionu Boras od 18:45. Pravdu će dijeliti Poljaci na čelu sa Gilom Powelom.

Ekspedicija mostarskog kluba će u skandinavsku zemlju otputovati u srijedu, a mjesto u avionu će zauzeti i najbolji igrač ekipe Samir Radovac.

Radovac ima određenih problema s povredom koljena što je glavni razlog zašto i nije nastupio protiv Rudar Prijedora.

Odlični veznjak je najbolji igrač Rođenih, poznat je po borbenošću i zalaganju te poznavajući njegov karakter sigurno će stisnuti zube i učiniti sve da zaigra protiv Elfsborga.

Oglasi

Ovaj 25-godišnjak je već sanirao povredu zgloba zbog koje je i propustio prvi meč protiv AEK-a, vratio se u Atini te je bio na svom prepoznatljivom nivou, međutim prije nekoliko dana su stigli novi problemi.

I protiv Rudar Prijedora Sarajlija je izašao na zagrijavanje, dao se na raspolaganje treneru Feđi Dudiću, ali na kraju nije zaigrao jer bi to bio prevelik rizik.

Inače, bh. stručnjak Zlatan Nalić je za SportSport.ba govorio o Veležovom protivniku, te o njegovim manama, ali i dobrim stranama.

"Biće to duel dva tima koja po načinu igre ne leže jedni drugima. Timski gledano, sve što AEK nije bio, Elfsborg jeste. Grčki AEK je individualno mnogo bolja ekipa od Elfsborga, dok je Elfsborg za toliku razliku bolji od AEK-a kao tim. Liga je u toku, u takmičarskoj su formi", priča Nalić.

Oglasi

"Elfsborg je iskren tim, sa jasnom timskom funkcijom napada i odbrane. Brzi su, spremni kondiciono, jaki fizički, pošteni i vrijedni radnici na terenu, rade za svoj tim. Podjednako ozbiljno shvataju svakog protivnika i svaku utakmicu. Jako su direktni i opasni po gol u fazi napada, a čvrsti u odbrani. Dobri su na prekidima, imaju izuzetno visok tempo igre 90 minuta i agresivni su. Sve što AEK nije bio".

Skandinavski nogomet dobro poznajemo, bh. timovi su i ranije znali za rivala imati predstavnike iz Norveške, Švedske...

"Specifičnost je sigurno da koliko je Elfsborg neugodan protivnik Veležu, toliko je i Velež neugodan protivnik Elfsborgu. Balkanski način igre ne sjeda baš Skandinavcima, ali ni njihov nama".

Primjetno je da Elfsborg malo pogodaka postiže, ali i prima. U prvenstvu je trenutno na 19 postignutih pogodaka u 13. kola, te samo 13 primljenih pogodaka.

Na Boras Areni bi prema dostupnim informacijama zbog ograničenja trebalo biti 3.000 gledalaca, a navijači Veleža su prema dostupnim informacijama došli do ne baš malog broja karata. Susret će se igrati na plastičnoj podlozi.

Top Komentari

Tarik_Hakalo
Samo agresivno Rođeni...bez prevelikog respekta. Muski se potuc pa sta bude. Ja sam svakako ponosan na vas ❤❤ CRVENA JE BOJA KRVI, VELEZ IGRA, MOSTAR GRMI
8 0
bk123
Prvi protivnik Veleža koji je u natjecateljskom ritmu, AEK i Irci prvenstvo počinju tek krajem ovog mjeseca i nisu bili u optimalnoj formi, tek će mo sad vidjeti kvalitetu Veleža a samim tim i naše lige, da vidimo gdje smo. Ako preskoče ovu stepenicu e to će biti golem uspjeh
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije