Nevjerovatni potez Tuzla Cityja oduševio navijače Veleža

Dobili mnoge pohvale

Nevjerovatni potez Tuzla Cityja oduševio navijače Veleža

E. Čaušević

Mostarski Velež večeras igra u Atini protiv AEK-a revanš utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige.

Velež su mnogi otpisali pred dvomeč protiv slavnog grčkog kluba, ali su Rođeni oduševili sve u prvoj utakmici koja se igrala prije sedam dana na Grbavici.

Mostarski klub je gubio od AEK-a na početku utakmice, ali je uspio u nastavku meča da dođe do preokreta golovima Pršeša i Zajmovića i na kraju upiše pobjedu sa 2:1.

Igrači Veleža oduševili su sve odličnom igrom i zalaganjem, te su u Atinu otputovali puni samopouzdanja da mogu napraviti iznenađenje i plasirati se u treće pretkolo.

Plasman u treće pretkolo bio bi zaista ogroman uspjeh za Velež koji se nakon 33 godine čekanja plasirao u Evropu. To je prepoznao i njihov rival iz Premijer lige Tuzla City koji je oduševio sve svojim potezom.

Naime, uz tuzlanskog kluba objavili su danas da će nagraditi Rođene premijom u iznosu od 20.000 KM ukoliko se uspiju plasirati dalje što će biti dodatni motiv za igrače Veleža.

Oglasi

Rođeni su na Facebooku potvrdili da su dobili dopis od Tuzla Cityja s tom informacijom, a navijači Veleža su oduševljeni potezom tuzlanskog kluba što su pokazali i u komentarima.

Od strane FK Tuzla City primili smo sljedeću poruku podrške: "Uprava, stručni štab i svi igrači FK Tuzla City ponosni...

Posted by FK Velež Mostar on Thursday, July 29, 2021

"Tako se radi i samo tako bratski možemo naprijed", "Kao prvo Veležu večeras mnogo sreće i ako Bog da uspješno, a Azmir je jedan veliki gospodin što je pokazao nekoliko puta", "Ovo je samo dokaz šta je ime FK Velež u BiH i šire. Tuzli svaka čast", samo su neki od komentara navijača Veleža.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Opis nije dostupan.

Podsjećamo, utakmica između AEK-a i Veleža igra se večeras od 20 sati na Olimpijskom stadionu u Atini.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kladionicar_iz_mira
Husicu, bolje ti je prijavi igrace na punu platu i plati porez drzavi.
6 14
Jakako
Nevjerovatno!!! Hvala CitY hvala Tuzla hvala mom Podrinju. Idemo rođeni da ih ne iznevjerimo
14 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi