Velež želi nastaviti seriju, Jedinstvo mora jurišati na pobjedu

Očekuje nas zanimljiv dan na prvoligaškim terenima

Velež želi nastaviti seriju, Jedinstvo mora jurišati na pobjedu

Danas je na rasporedu sedam utakmica osmog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a najviše pažnje svakako privlače mečevi koje igraju ekipe iz vrha tabele.

Lider na tabeli, Velež, na svom terenu dočekuje ekipu Metalleghea koja je loše otvorila sezonu, te je trenutno u nizu od tri poraza. Istina, ekipa iz Jajca nije imala nimalo lagane zadatke u protekla dva kola pošto je igrala protiv gradačačke Zvijezde i Olimpika.

Jasno je ko je favorit u ovom duelu, ali trener Rođenih Ibro Rahimić poziva na oprez: "Metalleghe je teška ekipa, gledao sam ih protiv Zvijezde. Imaju malo bodova, ali kvalitetna su ekipa i moramo biti pažljivi. Vidjeli ste kako se Olimpiku desilo protiv posljednjeplasiranog Novog Travnika. Pobjedom nad Metallegheom i eventualno protiv Rudara u Kaknju mi bi se faktički odlijepili od ostalih ekipa, te drugačije onda možemo igrati".

Olimpik danas gostuje u Gračanici i barem na papiru bi trebao imati lagan zadatak. Ipak, Bratstvo, koje se ne može pohvaliti dobrim rezultatima, posjeduje više kvaliteta nego što to govori mjesto na tabeli, a koliko je neugodna ekipa iz Gračanica osjetio je Igman u 6. kolu. Ipak, u zadnjih pet mečeva Bratstvo je nanizalo četiri poraza uz pomenuti trijumf protiv Igmana.

U Olimpiku se svakako nadaju pobjedi i smanjenju zaostatka za vodećim Veležom, a moglo bi se reći da su Sarajlije pod imperativom trijumfa s obzirom na remi protiv Novog Travnika na Otoci u prošlom kolu.

Upravo Novom Travniku "na noge" u ovom kolu dolazi trenutno trećeplasirana Zvijezda iz Gradačca koja je u prošlom kolu upisala trijumf nad Metallegheom, te se na taj način oporavila od teškog poraza od Veleža.

Novi Travnik je jedina ekipa koja još nema pobjedu u novoj sezoni Prve lige, a teško je vjerovati da će je upisati upravo protiv Zvijezde.

Jedinstvo Pod borićima dočekuje NK Vitez i pod imperativom je pobjede. Odlično su otvorili Bišćani sezonu, ali su u zadnja dva kola upisali dva poraza, pa sada moraju jurišati na pobjedu protiv neugodnog Viteza.

"Moramo biti mnogo oprezni, jer dolazi nam tim koji je u posljednjih pet kola primio samo jedan pogodak, a to nije slučajno. Imaju takav koncept igre, nisu efikasni, ali su u fazi odbrane izuzetno čvrsti i tvrdi. Mi smo pod imperativom, ovaj meč smo maksimalno ozbiljno shvatili i vjerujem da će svi koji dobiju šansu dati svoj maksimum kako bismo prevazišli trenutnu situaciju i konačno slavili", poručio je pred današnji meč trener Jedinstva Vlado Jagodić.

Osim pomenutih, danas su na rasporedu još dueli Čapljina - Igman, Slaven - Kakanj i Bosna Visoko - Goražde, koji bi također trebali donijeti dosta uzbuđenja. Susret između TOŠK-a i drugoplasiranog Orašja igra se sutra od 15:30 sati.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga FBiH, 8. kolo:

Bratstvo - Olimpik 15:30
Čapljina - Igman 15:30
Novi Travnik - Zvijezda 15:30
Jedinstvo - Vitez 15:30
Slaven - Kakanj 15:30
Velež - Metalleghe 15:30
Bosna Visoko - Goražde 15:30
TOŠK - Orašje 15:30 (nedjelja)

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
PONOVITI IGRU KAO PROTIV ZVJEZDE,TRKU,BORBENOST NA SVAKU LOPTU I POBJEDA NECE DOCI U PITANJE.
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi