Vjetar u leđa Veležu pred derbi protiv Željezničara

Lijepe vijesti za Feđu Dudića

Vjetar u leđa Veležu pred derbi protiv Željezničara · Saznajemo

Admin Čaušević

FK Velež je pripremni period završio bez poraza. Međutim, prijateljske utakmice su jedno, a takmičarske nešto sasvim drugo. 

Posljednju provjeru Rođeni su imali u subotu kada su na svom stadionu u dosta grubom meču odigrali 0:0 protiv Posušja.

Trener Mostaraca Feđa Dudić je nakon toga meča imao razloga za brigu jer su dvojica potencijalnih startera napustila igru već u prvom poluvremenu.

Lijevi bek Slaviša Radović je dobio žestok udarac u koljeno i već na startu meča je izašao s terena i to uz pomoć saigrača.

Nešto kasnije na teren je sjeo i golman Marko Jovičić koji nakon ukazane pomoći također nije mogao nastaviti susret.

Radovac i Jovičić su danas obavili preglede i kako saznajemo na mjestu udarca imaju hematome te njihova povrede nisu ozbiljne prirode.

U utorak će trenirati individualno, dok će prema planovim stručnog štaba Veleža već u srijedu i četvrtak trenirati u punom kapacitetu.

Radović je bio među najboljim igračima Rođenih tokom pripremnog perioda, dok se i Jovčić za kratko vrijeme nametnuo kao dobro rješenje među stativama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Obzirom na prikazano do sada njihovo prisustvo protiv Željezničara sigurno predstavlja vjetar u leđa Rođenim koje već na startu očekuje zgusnut raspored.

U petak će Velež biti domaćin Željezničaru od 18 sati. Naredne srijede slijedi prva utakmica Kupa BiH protiv Širokog Brijega, dok prvi vikend u martu donosi neugodno gostovanje Borcu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarbit2019
Zar postoji još ovaj željeznicar ? Nije još ugašen ?
6 6
rodjak
ovaj magarac Matic ne moze docekati kad ce svanuti da se javi na vijesti o Rodjenima,koji debil ****te,ne znam gdje mu je mama pogrijesila kad ga je okotila ali ovo je katastrofa od ljudskog bica FORZA RODJENI
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije