Da li će navijači Veleža na Grbavicu? Oglasio se Upravni odbor Rođenih

Izdano saopštenje

Da li će navijači Veleža na Grbavicu? Oglasio se Upravni odbor Rođenih

E. Ganibegović

Sutra se na Grbavici igra revanš meč polufinala kupa Bosne i Hercegovine između Željezničara i Veleža. Dosta je tenzija uoči ove utakmice, a sada je saopštenje za javnost izdao Upravni odbor FK Velež.

U prvoj utakmici igranoj u Mostaru Velež je s minimalnih 1:0 bio bolji od Željezničara, a na toj utakmici nisu prisustvovali gostujući navijači.

Ne zna se sa sigurnošću da li će navijači Veleža biti prisutni sutra na Grbavici, a FK Željezničar je u Mostar poslao dopis u kojem je naveo da su u toku radovi na sjevernoj tribini gdje inače budu smješteni gostujući navijači i da zbog toga neće biti omogućeno gostima da imaju podršku svojih navijača.

Kako smo ranije danas pisali, ako takva situacija ostane, u glavni grad neće doći ni Uprava branioca trofeja ovog takmičenja, što je sada i potvrđeno.

Upravni odbor FK Velež na sajtu kluba objavio je saopštenje za javnost u kojem se navodi:

"Iz već javnosti poznatog postupka Uprave FK Željezničar da zabrani dolazak naših navijača na uzvratnu utakmicu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine, odlučili smo da ni mi, Uprava FK Velež Mostar, ukoliko se ostane pri ovoj odluci, neće prisustvovati pomenutoj utakmici.

Oglasi

Naime, mi ćemo našu gostujuću tribinu preurediti u najkraćem mogućem roku tako da se svi gostujući navijači kod nas ponovo osjećaju ugodno, jer u konačnici, fudbal se igra zbog navijača.

Nadamo se da je ovo zadnja objava na ovu temu kako bi prestali trošiti energiju na medijska prepucavanja i usmjeriti je u daljnju izgradnju i napredak svojih klubova."

Inače, sutra će biti odigran i drugi revanš polufinala. Od 16 sati Zrinjski će u Čitluku dočekati Tuzla City.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Plemići su u prvoj utakmici slavili s 0:3 i sutra je pred njima samo da odbrane veliku prednost koju imaju i po drugi put u historiji odu u finale.

Finalni meč biti će odigran u maju na stadionu Bilino polje u Zenici. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Idite u Banja Luku ili u Mostar. Sa njima ste se solidarisali, sada sa njima uzivajte magaRAd prodana. Tako ste i prodali stadion i bivsi FK Velez
5 4
nakopitam
Je li maaaaaaajke ti?
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije