Uvertira pred derbi: Oglasili se navijači Željezničara, ali i FK Velež

Prvi meč polufinala Kupa u srijedu

Uvertira pred derbi: Oglasili se navijači Željezničara, ali i FK Velež

E. Škorić

Navijači FK Željezničar, popularni Manijaci, oglasili su se pred gostovanje u Mostaru ekipi Veleža u polufinalu Kupa BiH, a povodom gostujuće tribine i navodnog "kaveza", dok se također oglasio i Fudbalski klub Velež te je izdao saopštenje na istu temu.

Manijaci smatraju da je postavljanje kaveza na kojem bi boravili navijači gostiju 90 minuta "krajnje nehuman čin".

"Kao da nezgodni termini odigravanja utakmica, tjeranje gostujućih navijača prije kraja utakmice sa stadiona i redovna kašnjenja na utakmice nisu bili dovoljni, pa nas sada žele dovesti u istu ravan sa životinjama.

Postavljanje kaveza na stadionu Veleža gdje se u srijedu treba odigrati polufinale Kupa BiH i sama namjera da u njemu navijači borave 90 minuta je krajnje nehuman čin", navodi se u saopštenju jedne od najvećih navijačkih grupa na ovim prostorima.

Ostatak saopštenja pročitajte ispod:

Iako se radi o utakmici od velikog značaja gdje bi naša podrška itekako bila od koristi momcima na terenu, grupa je odlučila da ipak dostojanstvo ljudi stavi ispred rezultata, te da neće prisustvovati utakmici polufinala Kupa BiH u Mostaru. Nećemo dopustiti da nas tretiraju kao životinje i stavljaju u kavez u kojem se ni barjak ne može zavioriti.

Oglasi

Nepojmljivo je da navijač plati svoj odlazak na gostovanje i putuje nekoliko sati da bi boravio u kavezu za koji još mora platiti i kartu. Dakle, pored što su namjeravali strpati nas u kavez, htjeli su još da nam naplate i kartu za takvo prisustvo u iznosu od 8 KM.

Svjesni činjenice da će naše odsustvo može utjecati na rezultat na terenu, ipak kao grupa osjećamo dužnost postupiti na ovaj način i sačuvati dostojanstvo navijača jer očigledno je da se ne misli stati sa ponižavanjem navijača u našoj domovini.

Vrijedi napomenuti i činjenicu da je Stadion Grbavica stadion na kojem gostujući navijači nerijetko imaju bolje uslove nego i domaći navijači, te smatramo da je to primjer koji trebaju slijediti i u ostalim klubovima.

Nismo se nadali ovakvom tretmanu od strane kluba kome je Željezničar izašao u susret u evropskim takmičenjima.

Istovremeno, FK Velež je izdao saopštenje za javnost s konstatacijom da informacije koje se tiču gostujuće tribine nisu istinite.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Fudbalski klub Velež Mostar s ciljem istinitog informisanja javnosti želi da obavijesti sve svoje vjerne navijače, simpatizere, prijatelje Kluba, kao i cjelokupnu sportsku javnost da informacije koje su danas plasirane, a tiču se tribine za gostujuće navijače – nisu istinite. Dužni smo obavijestiti da je još prošle sedmice gospodin Nihad Hodžić, ekspert za infrastrukturu Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine potvrdio da je FK Velež Mostar uvažio sve primjedbe vezane za tribinu za gostujuće navijače i iste korigovao, te da gostujući navijači mogu dolaziti da bodre svoj klub i na stadion Rođeni. Koristimo ovu priliku da pozovemo sve naše navijače, naročito Red Army da u srijedu 05. aprila 2023. godine u 20:30 sati dođu na stadion Rođeni i podrže naše Rođene u prvoj utakmici 1/2 finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv FK Željezničar".

"Vjerujemo da će upravo naši vjerni navijači, kao i uvijek, biti naš dvanaesti igrač, te da ćemo na krilima njihove pjesme i podrške ostvariti još jednu pobjedu i biti korak bliže ka odbrani titule osvajača Kupa BiH", stoji u saopštenju Rođenih.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JedanDevetDvaDva
Za koristenje stadiona grbavica velez je uredno platio nije nosta dobio na lijepe oci, a da se ne lazemo pare sh vam legle ko budali samar
8 1
Mostarac94
U kafezu na BB, u kafezu u BL, skela u Konjicu al im prpa doc na Arenu Rodjeni ahhahaha a znaju kamenjat kad dodjes na Grbavicu pa te policija izbaci
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije