Derbi starih rivala u Mostaru: Poznati sastavi Veleža i Željezničara

Meč 30. kola Premijer lige

Derbi starih rivala u Mostaru: Poznati sastavi Veleža i Željezničara

Endin Čaušević

Velež i Željezničar danas u Mostaru igraju derbi 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Velež je ovog proljeća u odličnoj formi i nalaze se u borbi za titulu s ekipama Borca i Sarajeva, ali je jasno da je glavni cilj mostarskog kluba izlazak u Evropu.

S druge strane, Željezničar je u očajnoj formi i u drugom dijelu sezone ekipa s Grbavice ne zna za pobjedu.

Jasno je da je Velež favorit u večerašnjoj utakmici i da će pokušati iskoristiti lošu formu Plavih, ali sigurno da će i igrači Željezničara željeti da izađu konačno iz očajne rezultatske serije.

Rođeni su trenutno trećeplasirani sa 53 boda i imaju sedam bodova manje od lidera Borca, ali i utakmicu manje. S druge strane Željezničar je i dajle sedmi sa 40 osvojenih bodova.

Utakmica u Mostaru počinje u 18 sati, a treneri oba tima saopštili su početne sastave. Kao što je poznato Blaž Slišković nije na klupi Plavih večeras zbog porodičnih problema.

Ekipu Željezničara će, prema zvaničnom zapisniku, danas s klupe predvoditi Almir Memić. Također, u konkurenciji za meč nisu Semir Štilić i Ivan Lendrić što će sigurno biti problem za gostujući tim.

Velež: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Ovčina, Georgijević, Branao, Anđušić, Ferreyra, Vehabović, Radovac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Bender, Subašić, Mujezinović, Juričić, Vrhovac, Alispanić, Miličević, Blažević, Bojo, Čeliković, Ikić.

Velež i Željezničar su ove sezone odigrali dvije utakmice. U prvom susretu Plavi su na Grbavici slavili sa 3:0, dok je u drugom susretu koji se igrao u Mostaru rezultat bio 1:1.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Dobit će Velež, ja kao navijač Zrinjskog "teška" srca priznajem da je Velež najviše zaslužio titulu al viša sila. Nadam će da će i Zrinjski izborit Europu pa da naš lijepi grad ima dva predstavnika u Europi što bi bila velika stvar za naš grad.
5 2
bistrik87
Pobjeda Zeljeznicara. Imam neki osjecaj
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti