HRS-ov vijećnik tražio da se Veležu smanje sredstva i prebace Zrinjskom, stigao brz odgovor

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara

HRS-ov vijećnik tražio da se Veležu smanje sredstva i prebace Zrinjskom, stigao brz odgovor

E. Škorić

Mostarski vijećnik HRS-a Slavko Zovko je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara zatražio da se smanje sredstva namijenjena za stadion FK Velež i da se prebace HŠK Zrinjski, što je naravno izazvalo žestoku raspravu i kritiku.

Prema mišljenju Slavka Zovka, iznos konta 615 hiljada KM za stadion Rođeni treba umanjiti za 250 hiljada KM i isti iznos prebaciti na konto stadiona HŠK Zrinjski.

"Uzimajući u obzir da HŠK Zrinjski koristi gradski stadion Pod Bijelim brijegom kao svoj domaći teren i da su na tom istom stadionu potrebna ulaganja, a s tim da je to državni prvak već X godina, nekoliko godina i zaredom. Taj klub promovira grad, promovira ovu državu i naravno da nam treba biti u interesu da je stadion tog kluba adekvatan", kazao je Zovko u obrazloženju amandmana koji je uložio.

Potom je žestoko odgovorila Adela Gosto, vijećnica Prve mostarske partije, koja je kazala:

"Ne znam koliko ste upoznati, ali HŠK Zrinjski ima ugovor o kiriji od 15 hiljada KM koje nikada Gradu do sada nije isplatio, tako da ima jako ogroman dug. To je jedna stvar, druga je da je to bio stadion FK Velež koji mu je oduzet pod okolnostima kakve su se desile", rekla je Gosto.

Njen kolega je potom reagovao kako je to "gradski stadion" i da "iznosite neistine". Gosto je potom upitala: "Ko ga je koristio? Na koji način mu je oduzet?".

Amandman HRS-ovog vijećnika je jedan u nizu amandmana na Budžet Grada Mostar za 2023. godinu koji nije prihvaćen.

Gradsko vijeće trebalo bi dati saglasnost gradonačelniku Mostara da zaključi ugovore o zakupu dva stadiona u Mostaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odluke o zakupima gradskih stadiona u Mostaru naći će se pred Gradskim Vijećem grada Mostara na sjednici koja će se održati ove sedmice. Zakup stadiona sa HŠK Zrinjski iznosi 2.000 KM + PDV, objavio je Bljesak.info, dok bi se trebao zaključiti i Ugovor o zakupu stadiona sa FK Velež.

Visina mjesečne zakupnine za stadion sa pripadajućim objektima i terenom iznosit će 1.000,00 KM + PDV.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

pjanke.sa
Kakve se Ustase dole odgajaju, to je za izucavati.
8 4
umzm12123
Normalno da smo veci,jaci,bolji,gradski,a ne vrapcicki,vise titula....Sasvim posten i normalan omjer
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi