Rendulić gospodski pred TV kamerama, Klafurić gasi euforiju i ističe Veležove probleme

Rođeni slave, Plemići tuguju

Rendulić gospodski pred TV kamerama, Klafurić gasi euforiju i ističe Veležove probleme

Edmir Škorić

Fudbaleri Veleža pobijedli su danas gradskog rivala, ekipu Zrinjskog, sa visokih 3:0 u susretu 14. kola Premijer lige BiH.

Velež je bez puno problema došao do pobjede nad gradskim rivalom, a koju su čekali više od tri godine.

Mostarski derbi je donio puno uzbuđenja, nekoliko prekida, tuču na tribini između redara i gostujućih navijača, ali i Veležovu partiju za pamćenje.

Nakon ove utakmice, treneri su dali izajve i naravno raspoloženja su bila drugačija.

"Velež je bio bolji, pogotovo u prvom dijelu. Bili su čvršći i agresivniji. Počeli smo da igramo tek poslije drugog gola. Te golove ne možemo komentarisati, nemate se čemu nadati ako primite takve golove na jednom visokom nivou", rekao je Rendulić, pa je dodao:

Oglasi

"Sigurno da je igra na dva fronta ostavila traga, što je i normalno. Igrači jesu potrošeni, ali zasluženo smo izgubili. Velež me nije ni sa čim iznenadio, bio je agresivniji i bolji i zasluženo pobijedio".

"Imamo desetak dana pauze, moramo da se odmorimo, da ovo zaboravimo što prije i da se okrenemo novom izazovu i utakmici sa Širokim Brijegom", zaključio je strateg Plemića.

Dean Klafurić, trener Veleža, mogao je da bude i više nego zadovoljan kako se sve završilo.

"Prvo bih čestitao svojim igračima na odličnoj predstavi, kao i svojim pomoćnicima. Ne samo na zalaganju nego i na vrijednostima koje su danas pokazali, ali i na karakteru. Ovu pobjedu posvećujem navijačima Veleža".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šta je rekao igračima tokom prekida?

"Rekao sam samo da trebamo da nastavimo kako smo igrali, da trebamo zadržat pristup, agresivnost, visoki presing i da će golovi doći sami po sebi. Zaslužili smo ovo sve jer naporno radimo. Mi smo klub u izgradnji, moramo biti realni. Mučimo se u organizaciji i tim nekim stvarima, gradimo teren, nije mjseto za euforiju. Zrinjski igra Evropu a mi ne", kazao je na kraju skromni trener Veleža.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Svaka cast braco crvena! Jeste vidjeli kako Gulas igra? Govorio sam vam ja. Poslacemo vam i Serbecica, a vi nama Hadzikica. Vec sve dogovoreno. Forza Velez filijalo nasa lijepa, uzmite tu Europu, a mi aBd titulu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti