Veleža čeka neprijateljski nastrojena publika, ali na ljubazan način!

Nekoliko sati je ostalo do utakmice

Veleža čeka neprijateljski nastrojena publika, ali na ljubazan način!

Admin Čaušević

Od 21 sat na Mourneview Parku igra se revanš susret prvog pretkola Konferencijske lige između Colerainea i Veleža. 

Rođeni imaju 2:1 iz prvog meča i prema svemu prikazanom favoriti su za prolazak, ali predstavnik Sjeverne Irske se neće predati.

"Osam ili devet mjeseci smo čekali ovu priliku i nećemo se predati bez borbe. Bilo je stvarno neprijateljki u Bosni, ali i užitak imati navijače i čuti buku u pozadinu", rekao je trener O'Kearney uoči najave meča.

Iz tog razloga menadžer Colerainea je od navijača tog kluba zatražio da također budu neprijateljski nastrojeni, ali na uljudan i ljubazan način.

"Trebaju nam naši navijači koji će biti ljubazno neprijateljski raspoloženi, ali moramo biti sigurni da ih učinimo nervoznim", kazao je iskusni trener.

Kako za sada stvari stoje na tribinama će biti prisutno 600 gledatelja što je daleko manje od punog kapaciteta koji inače iznosi 4.000.

Prvi meč u Sarajevu završen je minimalnim trijumfom, a cilj ekipe Feđe Dudića je ponovo pobjeda.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Mi smo specifična klapa. Na treningu pokušavamo da prevlada motivacija, da su igrači zadovoljni. I ja se trudim da to bude tako. Imamo odličnu atmosferu, ne pridodajemo previše važnosti utakmici koja slijedi, bez obzira koliko ona bila važna i što je to recimo evropska utakmica Veleža nakon 33 godine. Ne razmišljamo o nervozi. Prošli smo dosta toga, zreli smo, pokazivali smo u nekim ranijim utakmicama Premijer lige da imamo karakter", rekao je trener Veleža Feđa Dudić.

Mozzart vam nudi fenomenalnu kvotu na trijumf Veleža, a prognozu meča OSTAVITE OVDJE.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1571956549
Sretno rodzeni do pobjedeeeee....
8 0
Jakako
Nas Velež je dovoljno mentalno i kvalitativno jak da pređe ovu prepreku u s.irskoj. Biće gusto biće 0:2 ?
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi