Velika farsa oko Maloude i reprezentacije Francuske Gvajane

Nije imao pravo nastupa na Gold Kupu

Velika farsa oko Maloude i reprezentacije Francuske Gvajane

Midhat Šljivak

Nekadašnji reprezentativac Francuske Florent Malouda (37) sada nosi dres Francuske Gvajane, države u kojoj je rođen.

Nakon što je prošlo pet godina od posljednjeg nastupa za Trikolore, Malouda je od Karipskog saveza dobio pravo nastupa za zemlju u kojoj je rođen, ali prema  pravilima Concacafa, nije mogao nastupiti na Gold Kupu.

Francuska Gvajana nije članica FIFA-e, već samo Concacafa, ali je Maloudi prema svim pravilima zabranjen nastup za ovu selekciju na takmičenju najboljih selekcija Sjeverne i Srednje Amerike. 

Pravila Concacafa su ista kao kod Svjetske fudbalske federacija (FIFA). Malouda nije mogao nastupiti i napravljena je velika greška.

Na pravila u selekciji Francuske Gvajane nisu reagovali, pa je Malouda nastupio u meču protiv Hondurasa, koji je završen bez golova (0:0).

Ipak, ovaj će meč dobiti treće poluvrijeme. Pokrenuta je istraga i gotovo je sigurno da će Honduras ovaj meč dobiti službenim rezultatom od 3:0.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Malouda je u bogatoj karijeri igrao za veliki broj ekipa, a poseban utisak je ostaovio u Lyonu i Chelseaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi