Conte nagovijestio Batshuayijev ostanak: Potrebna su nam tri napadača

Belgijanac bi mogao ostati na Stamford Bridgeu i u slučaju da Džeko pređe u Chelsea

Conte nagovijestio Batshuayijev ostanak: Potrebna su nam tri napadača

Iako navijači Chelseaja smatraju da zaslužuje više prilika za dokazivanje, Michy Batshuayi je "osuđen" na ulogu zamjene Alvara Morate, a u posljednje vrijeme se povezuje i sa mogućim napuštanjem Stamford Bridgea.

Belgijski napadač, koji je jučer postigao dva gola u pobjedi Chelseaja nad Newcastleom u FA Kupu, bi tako uskoro mogao otići na posudbu u Sevillu. Naravno, ukoliko Chelsea konačno realizuje transfer Edina Džeke iz Rome.

Međutim, trener Plavaca Antonio Conte je nakon utakmice sa Newcastleom poručio da u ovom trenutku sebi ne može priuštiti da se "riješi" Batshuayija, te možda nagovijestio njegov ostanak na Stamford Bridgeu.

"Ako pogledate našu ekipu vidjet ćete da mi nemamo tri, četiri ili pet napadača, mi imamo dvojicu - Moratu i Batshuayija". Ne znam šta će se desiti, ali kada igrate Premier ligu, Ligu prvaka i FA Kup potrebna su vam minimalno tri napadača", istakao je Conte, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Moramo vidjeti šta će se desiti na tržištu. Čak i ako uspijemo dovesti još jednog igrača to ne znači da će Michy otići na posudbu... Igramo puno takmičenja. Tri napadača su minimum... Ne znam da li Michy želi ostati ili otići na posudbu. To će biti njegova odluka, ne moja."

"Spreman sam nastaviti raditi sa igračima koje imam. Zadovoljan sam njima. Ali ne znam šta će se desiti na transfer tržištu", dodao je na kraju Conte.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi