Velika Parma nije umrla: Velika podrška i u Seriji D

Parma prodala 8.750 godišnjih ulaznica

Velika Parma nije umrla: Velika podrška i u Seriji D

Adnan Beganović
Teme:

Parma, nekada klub od kojeg se strahovalo u Evropi, prošlu sezonu je igrala u Seriji A, no zbog bankrota izbačena je u Seriju D.

No, iako bi za mnoge klubove širom Evrope bankrot i izbacivanje u najniži rang značio i kraj, za Parmu to znači samo novi početak. U Seriji D Parma se takmiči pod novim imenom Parma Calcio 1913, ali to navijačima ovog italijanskog kluba uopšte ne smeta.

Na otvaranju sezone njih oko 1000 pratilo je svoje ljubimce na gotovanju kod Arzignana i svjedočilo je prvoj pobjedi u novoj eri Parme. Jedini pogodak na susretu postigao je Musetti u 75. minuti.

Nakon susreta navijači su zapjevali dobro poznatu pjesmu iz zlatnih vremena Parme: Nevio Scala odvedi nas u Evropu". Oni vjeruju, oni ne gube nadu, a Scala, stručnjak s kojim je Parma bilježila najbolje rezultate danas je predsjednik kluba i nakon susreta je istakao:

"Moramo da učinimo sve za ove navijače".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na kraju dodajmo da klub finansiraju lokalni biznismeni, a da je čak 8.750 navijača kupilo godišnje ulaznice. Senzacionalan podaka, koji na važnosti dobija još više kada se u obzir uzme da su Chievo i Sassuolo, članovi Serije A prodali po 7.000 godišnjih karata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.