HSV na izdisaju, navijači prijete: Sve ćemo vas pronaći!

Dinosaurusima prijeti "izumiranje"

HSV na izdisaju, navijači prijete: Sve ćemo vas pronaći!

Slavni njemački bundesligaš Hamburger Sport-Verein se već godinama muči na dnu tabele elitnog ranga njemačkog fudbala. Navijači HSV-a ne pamte kada je njihov klub dočekao proljeće van opasne zone, a čini se da im je sada prekipjelo.


Uspijevao se HSV u proteklim sezonama u zadnji čas spasiti relegacije, ali mnogi vjeruju da je sada konačno došlo vrijeme da se slavni klub oprosti od Bundeslige, prvi put u svojoj historiji.

Nakon 26 odigranih utakmica HSV se nalazi na 17., predposljednjem mjestu sa 18 osvojenih bodova. Koln koji će tek večeras odigrati svoju utakmicu 26. kola je posljednji sa samo bodom manje od HSV-a, a popularni "Dinosaurusi" su trenutno sedam bodova daleko od prvog kluba u sigurnoj zoni.

HSV-u je za spas preostalo još osam utakmica, a nakon novog debakla protiv Bayerna (6:0) navijačima jedinog kluba koji nikada nije napuštao elitni rang njemačkog fudbala je očigledno prekipjelo.

Tako je na jednom od pomoćnih terena HSV-a osvanuo i natpis nezadovoljnih navijača na kojem su ispisane riječi: "Vaše vrijeme je isteklo! Sve ćemo vas pronaći!"

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, HSV je nakon poraza od Bayerna otpustio trenera Hollerbacha koji nije uspio napraviti značajniji pomak od kada je 22. januara preuzeo ekipu. Iz kluba je saopšteno da će prvi tim HSV-a do kraja sezone predvoditi trener mlade ekipe Christian Titz, a njemački mediji špekulišu da čenici kluba nisu mogli pronaći drugu opciju za klupu posrnulog velikana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi