Velika pobjeda: Na krilima Aspasa Celta od 0:2 do 3:2

La Liga

Velika pobjeda: Na krilima Aspasa Celta od 0:2 do 3:2

E. Škorić

Celta je u 29. kolu španskog prvenstva slavila protiv Villarreala sa 3:2 i to nakon preokreta.

Gosti su imali 2:0 nakon samo petnaestak minuta igre. Prvo je Ekambi pogodio u 11. minuti, a onda je isti igrač uposlio Alonfsa za 2:0 u 15. minuti.

Činilo se da će Celta prirediti razočarenje navijačima, no u nasavku je ovaj tim uspio da napravi veliki preokret, a glavni "režiser" toga bio je Iago Aspas.

On je u 50. minuti smanjio na 2:1, Gomez u 71. minuti izjednačio rezultat, a onda Aspas pet minuta prije kraja s penala pogodio za konačnih 3:2.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovo vje velika pobjeda za Celtu, koja je i dalje u opasnoj zoni s 28 bodova, dok je njen današnji rival Villarreal poziciju iznad s bodom više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi