Velika pobjeda Werdera u Leverkusenu

Bundesliga

Velika pobjeda Werdera u Leverkusenu

E. Škorić

Fudbaleri Werdera trijumfovali su u Leverkusenu s 3:1 u meču 26. kola njemačke Bundeslige.

I Werder i Bayer u dobroj su seriji, ali danas je tim iz Bremena ipak iznenadio domaću ekipu, pa ostvario 10. pobjedu u sezoni i na tja se način priključio ekipama koje će voditi borbu za plasman na evropsku scenu.

Bayer je želio da pred svojim navijačima ostvari pobjedu kako bi se uključio u borbi za prva četiri mjesta, no Apotekari nisu bili na nivou.

Werder je poveo u 17. minuti golom Krusea, da bi Rashica u 37. minuti udvostručio prednost Zelenih.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayer je do gola stigao tek u 75. minuti. Bailey je vratio nadu Apotekarima, no nisu uspjeli do kraja da izbjegnu poraz. Iako su domaći imali svoje šanse da dođu do izjednačenja, ali su još primili i treći gol. Kruse je u 95. drugim golom postavio konačnih 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi