Werder slavio nad Schalkeom

Bundesliga, 25. kolo

Werder slavio nad Schalkeom

Večerašnjom utakmicom između Werdera i Schalkea otvoreno je 25. kolo njemačke Bundeslige.

Niz od remija Werder je uspio konačno prekinuti savladavši Schalke, a nakon 90 minuta igre na Weser stadionu bilo je 3:2 u korist domaće momčadi.

U ovom meču do prednosti prvi su došli gosti golom koji je u 26. minuti postigao Embolo, ali samo pet minuta kasnije uslijedilo je izjednačenje, za koje se pobrinuo Rashica.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u drugom dijelu, a već u šestoj minuti nastavka Kruse s penala pogađa za vodstvo Werdera od 2:1. U 73. minuti viđen je novi gol u Schalkeovoj mreži, postigao ga je Rashica, no ni to nije pokolebalo goste koji se nisu predavali.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Isplatilo im se to u 85. minuti kada na 3:2 smanjuje Embolo, međutim sve šanse da mogu doći do boda u Bremenu ugasio je Harnik golom u sudijskoj nadoknadadi, ujedno i posljednjim na meču.

Werder se nakon ovog trijumfa nalazi na osmoj poziciji, dok je Schalke produbio niz poraza i trenutno je tek na 14. mjestu. 

Top Komentari

Yozef
Autoru saberi se ti malo bolje !! Iz utakmica zavrsila 4:2 sto i kazes u tekstu, a u naslovu 3:2. Kad kopirate clanke bar doradite kako treba
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi