Velika promjena u Ligi 1 od sezone 2020/21

Zbog kineskog tržišta

Velika promjena u Ligi 1 od sezone 2020/21

Edmir Škorić
Teme:

Liga 1, vrhunac francuskog nogometa, donosi veliku promjena za sezonu 2020/21.

Prema riječima izvršnog direktora francuske profesionalne nogometne lige (LFP), Didiera Quillota, početna vremena nedjeljnih utakmmica od spomenute sezone bit će prebačena nazad u 13:00 sati po srednjoevropskom vremenu (CET) kako bi privukla kineske gledatelje.

Govoreći za kineske medije, Quillot je rekao: “Trebamo programirati utakmice ranije tog dana. Počevši od 2020., imamo jednu utakmicu svake nedjelje za početak u 13 sati u Francuskoj, kao što smo radili na utakmicama između Lyona i Monaca i Nice i PSG-a".

Prošlogodišnji francuski Superkup igrao se u Shenzhenu u Kini. Utakmica između PSG-a i AS Monaca privukla je više od 40.000 navijača.

Francuski klubovi kao što su Marseille i AS Monaco također su lansirali na TikTok, poznat kao Douyin u Kini, gdje je izuzetno popularan.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi