Inter dao dozvolu: Icardi napušta klub, ali i Italiju za 70 miliona eura

Ponuda koja se ne odbija

Inter dao dozvolu: Icardi napušta klub, ali i Italiju za 70 miliona eura

Endin Čaušević

Argentinski napadač Mauro Icardi na kraju ove sezone će gotovo sigurno napustiti Inter.

Icardi je u prethodna dva mjeseca prošao pravi pakao na Meazzi nakon što je odbio igrati jer mu je oduzeta kapitenska traka. Sve je počelo kada je Argentinac odbio da produži ugovor i dao jasnu poruku čelnicima kluba da želi ići na kraju sezone.

Iako su mnogi mislili da neće igrati do kraja sezone na kraju su u Interu odlučili da ga vrate u tim iako su navijači ovog kluba jasno poručili da je on za njih mrtav.

Italijanski mediji prenose da je Icardi već rekao čelnicima kluba da želi napustiti Inter na ljeto jer vjeruje da je došlo vrijeme da napravi iskorak u svojoj karijeri.

Prvo se špekulisalo da bi mogao preći u Juventus, ali očito je da mu je želja da ide van Italije. La Gazzetta dello Sport objavila je jutros da je Icardi sve dogovorio s PSG-om i da ćemo ga naredne sezone gledati u dresu Parižana.

Inter je navodno pristao na ponudu od 70 miliona eura za Icardija što je jako dobar posao za njih s obzirom da mu uskoro ističe ugovor. Icardi bi u PSG trebao biti prvi napadač s obzirom da će Park prinčeva vjerovatno napustiti Edinson Cavani.

Potresena Wanda Nara zaplakala u emisiji uživo

Nakon što su je upitali o sukobu sa sestrom Maura Icardija, Wanda je bila jako emotivna i zaplakala je.

Kroz suze je 32-godišnjakinja kazala da će njen suprug ostati u Interu i naredne sezone, iako se dosta polemike vodilo oko toga proteklih sedmica.

"Još uvijek postiže golove. On nastavlja napredovati jer je najjači u svojoj obitelji. Sada je mirniji. Izgrlio je sve svoje saigrače jer je oduvijek imao dobar odnos sa svima. Sigurno ćemo ostati u Italiji iduće godine", kazala je Wanda.

Onda je komentarisala spornu svađu sa Icardijevom sestrom Ivanom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nisam vještica. Uvijek smo pomagali obitelji. Ivana je prije nekoliko mjeseci došla u moj dom i otvorili smo vrata njoj i njenom dečku, koji je također nogometaš. Ivana nije iskrena. Mauro je veliki čovjek, on ne samo da pomaže obitelji, nego pomaže i ljudima koje ne poznajemo", ispričala je Wanda.

"Dao joj je auto da joj pomogne. Govorila je loše o svom bratu, to je neprocjenjivo", zaključila je.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi