Velika razlika: Real prodao ulaznice za osam minuta, City ni za dva dana

Revanši četvrtfinala Lige prvaka

Velika razlika: Real prodao ulaznice za osam minuta, City ni za dva dana

Uprkos silnim milionima, velikim zvijezdama, sjajnom treneru i odličnim partijama, Manchester City se ove sezone muči da privuče navijače na Etihad. 

U posljednjim mjesecima smo svjedoci da na Etihadu ima sve više praznih mjesta na dan utakmice, a uprava Građana se muči čak i sa prodajom karata za revanš četvrtfinala Lige prvaka protiv Liverpoola.

Iako navijači Cityja na prste jedne ruke mogu prebrojati koliko su puta svoj klub mogli gledati u četvrtfinalu Lige prvaka, ipak nisu pretjerano zainteresovani ni ovog puta da dođu. Dokaz za to je činjenica da je City pustio u prodaju karte za ovu utakmicu u ponedjeljak, a dva dana kasnije još uvijek se mogu naći slobodne ulaznice.

Poređenja radi, Real Madrid je za samo osam minuta prodao ulaznice za revanš četvrtfinala protiv Juventusa, a The Sun prenosi da su neki navijači Liverpoola ostali frustrirani nakon što su karte za prvi meč protiv Cityja planule kao treptaj oka. Ipak, Cityjevi navijači nemaju takvih frustracija, jer nisu pretjerano ni zainteresovani za predstojeće utakmice, barem ako je suditi po prodaji karata.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nije da Građani nemaju navijača, naravno da ih imaju. Ipak je to klub sa dugom tradicijom, pa zato i čudi zašto karte nisu planule u rekordnom roku za klasik protiv Liverpoola. Podsjetimo, ove dvije ekipe su odigrale dva sjajna meča u Premier ligi ove sezone. Na Etihadu je bilo 5:0 za City, a na Anfieldu 4:3 za Liverpool, iako su Redsi vodili na tom meču 4:1 i pokazali su da itekako mogu nauditi četi Pepa Guardiole.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komedija
City je vjestacki klub.
5 2
Realosmadridos
Real igra ljepši nogomet
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi