Velika razmjena je dogovorena: Icardi u Juventus, Dybala u Inter?
Mnogi velikani su odustali od dovođenja Icardija zbog njegove supruge Wande koja stalno pravi skandale. Na kraju će priča očigledno imati sretan kraj za sve (Foto: EPA)

La Repubblica tvrdi

Velika razmjena je dogovorena: Icardi u Juventus, Dybala u Inter?

Midhat Šljivak

Mauro Icardi vrlo bi lako mogao obući dres torinskog Juventusa od naredne sezone.

Prije nekoliko dana poznati novinar Tancredi Palmeri eksluzivno je objavio da je Inter prodao argentinskog napadača torinskom velikanu, iako je na stolu bila i ponuda Napolija.

Danas se špekulacijama oko Icardija pridružila i La Repubblica. Ovaj list tvrdi kako će Inter i Juventus napraviti razmjenu igrača, te da će u njoj učestvovati Icardi sa jedne i Paulo Dybala sa druge strane.

Kako navodi La Repubblica, dva kluba su već postigla dogovor oko posla. Sve je završio direktor Intera Beppe Marotta, koji je do prije nekoliko mjeseci radio među Bianconerima.

Ako se ovaj posao na kraju realizuje, Juventus bi dobio istinsku devetku koju dugo traže i sigurno da bi Argentinac pored Cristiana Ronalda, ali i ostalih momaka iz ofanzivne linije Juventusa bio itekako ubojit.

Sa druge strane, Paulo Dybala bi u Interu dobio mnogo više slobode nego što to ima kod Massimiliana Allegrija u Juventusu. To bi mogao biti pravi potez za ovog fudbalera koji se već odavno povezuje sa odlaskom iz Torina.

Ko će zamijeniti Icardija u vrhu napada?

S obzirom na to da 26-godišnji napadač odlazi, Nerazzurri tragaju za njegovim zamjenama, a među potencijalnim kandidatima je i bh. reprezentativac Edin Džeko.

Međutim, bh. dijamant nije prva opcija za Inter. Oni bi najradije u svojim redovima vidjeli Poljaka Roberta Lewandowskog. On im je glavna želja i vjeruju da bi Lewa bio najbolji izbor za klub.

Ako ne uspiju dovesti 30-godišnjeg poljskog napadača, okrenuće se dovođenju Džeke. Kapitena reprezentacije BiH će pokušati namamiti većom platom od one u Romi, ali za sada je on samo jedna od opcija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Direktor Beppe Marotta u svojim zamislima ima još nekoliko opcija. Jedna je i napadač PSG-a Edinson Cavani. Navodno je iskusni Urugvajac već umoran od Pariza i izrazio je želju da se vrati u Italiju..

Kako se sigurno neće vratiti u Napoli, Cavani sagleda ostale opcije. Samo Juventus ne dolazi u ozbir, pa je tako postao jedna od opcija za Inter.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi