Na incijativu Salaha i nekolicine igrača vraćen Egipćanin koji je seksualno zlostavljao djevojke

Ponovo je u timu Egipta

Na incijativu Salaha i nekolicine igrača vraćen Egipćanin koji je seksualno zlostavljao djevojke

E. Škorić

Reprezentacija Egipta našla se u centru skandala jer je njen igrač Amr Warda zlostavljao dvije djevojke i slao im gole fotografije.

Igrač PAOK-a je seksualno uznemiravao dvije djevojke i našao se u centru skandala nakon što su fotografije objavljene na internetu, a reprezentacija Egipta odlučila ga je odstraniti iz tima tokom Afričkog kupa nacija.

Objavljeno je da je on fotografije slao na Instagram profile djevojkama koje je prije toga zvao u svoju sobu. U svemu je navodno učestvovao još jedan igrač Egipta, ali njegovo ime nije poznato javnosti.

"Odbila sam ih kada su me zvali u svoju hotelsku sobu. Onda su postali veoma agresivni i Warda se baš odvratno ponašao", rekla je djevojka koju je Warda proganjao.

"Warda nije normalan. On je seksualni predator. Najgora stvar koju sam napravila je što sam se sređivala za njega, a on me mjesecima zlostavljao i prijetio mi. Pretvarala sam se da mi se sviđa jer bi me udarao kada bi se naljutio", objavila je druga djevojka.

Unatoč svemu, Warda je vraćen u ekipu i to nakon intervencije starijih igrača Egipta. Među onima koji su se pobrinuli da se vrati je i Mohamed Salah, zvijezda Liverpoola i prvo ime Egipta.

"Predsjednik Hani Abu Reda pohvalio je duh solidarnosti među igračima i njihovu želju da oproste svom kolegi Amr Wardi i ukinu mu suspenziju", stoji u priopćenju na web stranici Egipatskog nogometnog saveza.

Warda je u četvrtak objavio video na Facebooku u kojem se izvinio porodici, saigračima i svima u Egiptu, kao i onima kojia je naštetio svojim ponašanjem.

Neki navijači Egipta su razočarani jer je Warda vraćen u reprezentaciju, smatraju da to nije dobra poruka za mlade ljude, ali Salah smatra da bi uvijek trebalo dati drugu šansu i da nikada nije kasno da se čovjek pokaje i promijeni svoje stavove.

Top Komentari

VelaHavle
Eto Salaha debila... i on fol neki vjernik... trazio da se zlostavljac vrati u reprezentaciju... kako izvjestacem covjek je ovaj salah, i kao fudbaler i kao osoba.. sve nazor, na baterije
0 1
Hooruk
Pa sta mu imaju saigrači opraštati, nije njih sexualno uznemiravao.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi