Velikan na putu povratka: 1860 Munchen ušao u treći rang

Veliko slavlje navijača

Velikan na putu povratka: 1860 Munchen ušao u treći rang

M. Šljivak

Ekipa Munchena 1860 uspjela je da se plasira u Treću Bundesligu.

Oni su danas u drugom meču doigravanja remizirali sa ekipom Saarbruckena (2:2), ali su zahvaljujući pobjedi iz prvog meča od 3:2, godinu nakon što su otišli u amatersku regionalnu ligu.

Sechzgeri su nošeni velikom podrškom navijača uspjeli da izbore povratak u treću ligu. Saarbrucken je imao velikih 0:2 u 58. minuti, bili su na korak od trijumfa, ali su Molders i Seferings poravnali rezultat do kraja i Munhcen 1860 je prošao dalje.

Potom je nastalo veliko slavlje na terenu i na tribinama i ovakve scene zaista raduju sve prave ljubitelje fudbala.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Pored njih plasman u treći razred njemačkog fudbala danas su ostvarili Energie Cottbus i Uerdingen, a ovaj rang će naredne sezone imati dosta velikana i poznatih njemačkih timova.

Tako će se za Cvajtu pored Munchena i Cottbusa boriti Braunschweig, Hansa Rostock, CZ Jena, Karlsruher i sigurno je da nas čeka dosta uzbuđenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije