Velikan u rupi bez dna: Ova statistika je dokaz da je vrijeme za ogromne promjene

Milan je katastrofalan

Velikan u rupi bez dna: Ova statistika je dokaz da je vrijeme za ogromne promjene

Edmir Škorić

Jedan od najtrofejnijih i najvećih evropskih klubova već godinama pati.

Milan je protekle sezone u zadnjem kolu ostao bez plasmana u grupnu fazu Lige prvaka i navijači kluba koji je drugi najtrofejniji po broju "ušatih pehara" već godinama sanjaju da njihov tim zaigra u najelitnijem klupskom natjecanju. O nekakvoj tituli već je smiješno i govoriti.

Ova sezona je počela kao najgora noćna mora. Iako je ljeto obećavalo, kada je doveden za trenera Marco Giampaolo, a roster pojačan s hrpom (kvalitetnih?) igrača. No, nakon šest kola Rossoneri imaju samo dvije pobjede i čak četiri poraza. Redom su im lekcije očitavali Udiense, Inter, Torino i sinoć Fiorentina. Pobjede su ostvarene tek protiv "malih" ekipa kao to su Verona i Brescia. Oba puta jedva - po 1:0.

Milan je sada peti na tabeli, ali otpozadi. Tek je 16. sa samo šest bodova i sa ozbiljnim problemom s kojim se suočava - sistem Giampaola ne funkcioniše, igrači djeluju bezidejno, nemoćno i neuigrano. Praktički ništa ni s čim je igra Rossonera od početka sezone.

Koliko je sve to katastrofalno, govori i ova statistika. Milan je prvi tim sa brojem crvenih kartona u ovoj sezoni (3), drugi tim Serije A po broju žutih kartona (18), posljednji u golovima iz igre (2), posljednji u udarcima u okvir golova rivala (16)...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je sve ono što ne bi trebao da bude, a uprava kluba i dalje razmatra da zadrži Giampaola, mada se čini da je samo pitanje vremena kada će se desiti promjena na klupi.

Jedino pozitivno u svoj priči je pogodak Rafaela Leaa, mladog Portugalca koji je doveden iz Lillea i koji je s 20 godina i 111 dana postao drugi najmlađi strani strijelac Milana u Seriji A nakon Alexandrea Patoa.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije