Velike promjene u Ligi prvaka od naredne sezone!

UEFA zvanično potvrdila

Velike promjene u Ligi prvaka od naredne sezone!

Endin Čaušević
Teme:

UEFA je danas zvanično potvrdila da će biti uvedene velike promjene od naredne sezone u Ligi prvaka i Evropskoj ligi, ali i finalnoj utakmici Superkupa. Na taj način želi se napraviti korak naprijed u ovim takmičenjima.

Kako bi se napravio korak naprijed UEFA je odlučila da uvede nekoliko novih promjena u Ligi prvaka i Evropskoj ligi koji mijenjaju u potpunosti ova takmičenja. Kao što je već poznato Liga prvaka će se sada igrati u novim terminima, a također timovi će sada imati dodatni razlog da više posluju u januarskom prelaznom roku.

UEFA je zvanično potvrdila da će nove promjene na snagu stupiti već od naredne sezone. Dakle, u nokaut utakmicama Lige prvaka i Evropske lige timovi će imati pravo napraviti u četvrtu izmjenu na utakmici ukoliko meč ode u produžetke.

Pored toga, ekipe u finalima Ligi prvaka, Evropske lige i UEFA Superkupu imat će pravo da za utakmice prijave 23 fudbalera umjesto dosadašnjih 18. To znači da će na klupi za rezervne igrače ekipa sada imati 12 igrača umjesto sedam koliko sada imaju pravo.

Što se tiče novih termina utakmice će se igrati u dva termina utorkom i srijedom. Do sada je bio slučaj da se mečevi igraju od 20:45 sati, ali sada ćemo Ligu prvaka gledati u terminima od 18:55 i 21 sat.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U Evropskoj ligi utakmice do četvrtfinala igrat će se četvrtkom u terminima od 18:55 i 21 sat, dok će od četvrtfinala biti samo termin od 21 sati. Također, i utakmica Superkupa početkom naredne sezone igra se od 21 sat u Talinu.

Jedna od najvažnijih promjena tiče se januarskog prelaznog roka. Naime, sve ekipe imat će pravo u zimskoj pauzi da registruju tri nova igrača za nokaut fazu ovih takmičenja bez ikakvih zabrana. Ukoliko je npr. igrač igrao u grupnoj fazi za Manchester United imat će pravo da igra za neki drugi klub u nokaut fazu ukoliko napravi transfer.

Top Komentari

Kettenhund
Moz da mogu sade nasi unici u ligu i ostati ulizi duze?
4 0
Putnik 123
konacno da pregledam cijelu utakmicu
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije