Veliki izazov za Van Bommela: Proslavljeni Holanđanin preuzeo PSV

Potpisao trogodišnji ugovor

Veliki izazov za Van Bommela: Proslavljeni Holanđanin preuzeo PSV

Aktuelni holandski šampion PSV Eindhoven za novog trenera je imenovao nekada sjajnog fudbalera Marka Van Bommela.

Trenerska pozicija u PSV-u je ostala upražnjena nakon što je kormilo napustio Phillip Cocu, a u klubu su odlučili povjerenje ukazati proslavljenom fudbaleru Marku Van Bommelu.

Iz PSV-a su zvanično saopštili da je Van Bommel potpisao ugovor na tri godine, a za Holanđanina ovo će ujedno biti i prvi ozbiljniji trenerski posao u karijeri. Prethodno je Van Bommel trenirao juniore PSV-a, te radio kao asistent u reprezentacijama Saudijske Arabije i Australije.

Iza Van Bommela je, podsjećanja radi, bogata igračka karijera tokom koje je pored PSV-a igrao još za Milan, Barcelonu, Bayern...

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

S druge strane, prethodni trener PSV-a Phillip Cocu je preuzeo Fenerbahče.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi