Veliki kiksevi Wolfsburga i Schalkea, zlatna vrijedne pobjede Mainza i Union Berlina

Bundesliga, 21. kolo

Veliki kiksevi Wolfsburga i Schalkea, zlatna vrijedne pobjede Mainza i Union Berlina

S. Grebović

U subotnjem terminu od 15:30 odigrano je pet mečeva 21. kola njemačke Bundeslige u kojima je zabilježeno nekoliko zanimljivih rezultata.

Gol Gian-Luce Waldschmidta sa bijele tačke pred kraj prvog poluvremena presudio je Hoffenheimu na gostovanju kod Freiburga, koji je tako mininalno slavio devetu pobjedu sezone.

Duško Bajević može biti sretan, budući da je Ermin Bičakčić odigrao svih 90 minuta.

Freiburg je sada osmi sa 32 boda, a Hoffenheim poziciju iznad sa bodom više.

Freiburg-Hoffenheim 1:0

Ekipa Schalkea je danas napravila veliki kiks, odigravši mršavih 1:1 sa fenjerašom Paderbornom. Rudari su se dugo mučili, sve do 63. minute kada je konačno pogodio mladi turski internacionalac Ahmed Kutucu nakon lijepe solo akcije.

Kada je mislilo da će tri boda ostati u Gelsenkirchenu, gosti su poravnali preko Gjasule devet minuta pred kraj i tako Schalkeu znatno otežali borbu za plasman u Ligu prvaka, a sebi pružili kakvu takvu nadu u borbi za opstanak.

Schalke-Paderborn 1:1

Hertha ponovo nije uspjela da svom terenu da ubilježi pobjedu. Posljednju su ostvarili još 14. decembra kada su minimalno savladali Freiburg. 

Danas su sva tri boda sa Olimpijskog stadiona u Berlinu odnijeli igrači Mainza, koji su pobijedili sa 2:1. Robin Quaison je u 17. i 82. pogodio za goste, a dvije minute nakon toga ekipa iz glavnog grada Njemačke je samo uspjela da smanji i to autogolom Jeffreya Brume.

Robin Quaison je u posljednjim trenucima meča golom iz kaznenog udarca kompletirao het trik i postavio konačan rezultat.

Vrijedi istaći da je bivši bh. reprezentativac Vedad Ibišević je odigrao posljenjih 18 minuta ovog susreta.

Hertha-Mainz 1:3

Nakon što su sredinom sedmice u sjajnom meču u okviru Kupa Njemačke iznacili favorizovanu Borussiju Dortmund, fudbaleri Werdera su danas svojim navijačima priredili hladan tuš porazom od Union Berlina. Bilo je 0:2.

Dva gola Mariusa Butlera bila su dovoljna da ekipa iz Bremena padne na pretposljednje mjesto tabele Bundeslige sa svega 17 bodova, tako da im sada predstoji grčevita borba kada je u pitanju opstanak u prvom rangu njemačkog fudbala.

Union Berlin je na sigurnoj 11. poziciji sa 26 bodova na svom kontu.

Werder Bremen-Union Berlin 0:2

I Wolfsburg je napravio veliki kiks, odigravši samo 1:1 sa ekipom iz opasne zone, Fortunom iz Dusseldorfa. Goste je u vodstvo doveo Zimmermann u 13. minuti.

Medvjeđu uslugu svom timu početkom drugog poluvremena pravi januarsko pojačanje iz RB Salzburga, Hrvat Marin Pongračić koji je dobio direktan crveni karon zbog oštrog prekršaja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dvije minute kasnije konačnih 1:1 postavlja Renato Steffen.

VFL Wolfsburg-Fortuna Dusseldorf 1:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti