Haos u Bukureštu pred veliki derbi: Panika u metrou, privedeno 30 huligana

Policija imala pune ruke posla

Haos u Bukureštu pred veliki derbi: Panika u metrou, privedeno 30 huligana

Edmir Škorić

U okviru 6. kola rumunske Lige 1 večeras se sastaju FCSB (Steaua Bukurešt op.a) i Dinamo Bukurešt.

Najveći rumunski derbi kao i obično izaziva veliku pažnju, ali uvod u isti bio je jako ružan. Naime, sinoć su u podzemnoj željeznici su pripadnici specijalnje policije imali obračun s grupom navijača Dinama i Steaue.

Sve je počelo u blizini stadiona Dinama. Tu je bio najavljen obračun dvije navijačke grupe, a prema izvještajima, oko 60 navijača Dinama sukobilo se sa 100 navijača Steaue. Kada je policija krenula da razdvaja zaraćene strane, krenuo je opšti haos i tučnjava između policije i navijača.

Grupa navijača Steaue je pogodila dvojicu policajaca, što je dodatno povisilo tenzije, a brojčano pojačanja policija je zatim u metrou nastavila da se obračunava s huliganima. Na kraju je privedeno 30 osoba, protiv kojih će biti poduzete pravne mjere.

Top Komentari

Koba84
Ovako treba sve huligane muski postrojit
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi