Prošle sedmice odigrali najluđi meč u historiji kvalifikacija, sada skupljaju igrače za novi susret!

Bizarna situacija

Prošle sedmice odigrali najluđi meč u historiji kvalifikacija, sada skupljaju igrače za novi susret!

Admin Čaušević

Otkako je UEFA prije skoro 30 godina uvela kvalifikacije za evropska klupska takmičenja vjerovatno najluđi meč je odigran prošle sedmice.

TSC iz Bačke Topole je na svom stadionu dočekao FCSB, odnosno nekadašnju Steauu iz Bukurešta. Rumuni su bili pokošeni koronavirusom, ali su uspjeli nekako proći dalje.

Nakon 120 minuta potpunog ludila meč je okočan rezultatom 6:6, a FCSB je uspio proći dalje boljim izvođenjem penala.

Nepunih sedam dana kasnije Rumuni se nalaze u velikom problemu i doslovno sakupljaju igrače kako bi mogli igrati meč trećeg pretkola protiv Libereca jer je 14 fudbalera pozitivno na koronavirus.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

FCSB ima tri golmana i devet igrača, dok će jedan doći na posudbu tokom dana. Još jedan fudbaler bi trebao stići do ponoći jer to tada imaju pravo da dodaju nova imena na spisak.

Utakmica je pod znakom pitanja i ne isključuje se mogućnost da Liberece prođe za zelenim stolom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi