Veliki preokret Bologne, Krunićev Empoli samo čudo može spasiti

Serija A

Veliki preokret Bologne, Krunićev Empoli samo čudo može spasiti

Edmir Škorić
Teme:

U 34. kolu italijanske Serije A Bologna je, nakon preokreta, savladala Empoli s 3:1.

Bologna je današnjom pobjedom praktično i osigurala opstanak, pošto sada ima osam bodova više od Empolija, koji je ostao na 29 i u teškoj je situaciji.

Tim Radeta Krunića ima četiri boda manje od Udinesea, ali i utakmicu više. Ostalo je još četiri kola, a sve su prilike da će klub bh. reprezentativca zajedno s Frosinoneom i Chievom od iduće godine igrati u Seriji B.

Da je Empoli danas slavio, pričala bi se druga priča, a dobro je krenuo u meč. Pajac je u 17. minuti postigao gol za 1:0, ali Soriano, Sansone i Orsolini su u nastavku režirali preokret Bologne.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Krunić je odigrao 90 minuta za Empoli, koji u narednom kolu dočekuje Fiorentinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi