Veliki preokret Cardiffa za treću pobjedu u eliti

Premier liga, 14. kolo

Veliki preokret Cardiffa za treću pobjedu u eliti

Cardiff je 14. kolo Premier lige dočekao na pretposljednjem (19.) mjestu na tabeli, a večeras je ekipa Neila Warnocka ugostila još jednog povratnika u elitu, Wolvehampton. Domaći su nakon preokreta uspjeli slaviti rezultatom 2:1.

Ipak, poveli su Wolvesi u 18. minuti kada je Doherty natrčao na jednu loptu koju je odbio golman domaćih i pogodio za 0:1.

Rezultatom 0:1 je završeno prvo poluvrijeme, a onda u drugom Cardiff stiže do preokreta.

Prvo se u 65. minuti Gunnarson sjajno snašao pred golom Wolvesa za 1:1, da bi Junior Hoilett u 77. minuti postigao fantasičan gol za preokret i, ispostavilo se, konačnih 2:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cardiff je sa ova tri boda došao do ukupno 11 i barem nakratko izbio na 15. mjesto na tabeli. Wolvesi su sa druge strane nastavili seriju loših rezultata i trenutno se nalaze na 11. mjestu sa 16 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi