Veliki preokret GOŠK-a u finišu za vrijedna tri boda

Sjajan meč u Gabeli

Veliki preokret GOŠK-a u finišu za vrijedna tri boda

S. Mlaćo
Danas je odigran jedan meč 16. kola Prve lige FBiH.

Susret između TOŠK-a i Radnika je odgođen zbog neuvjetnog terena, a snage su u Gabeli odmjerili NK GOŠK i FK Rudar Kakanj. Završilo je 3:2 za domaće u ludoj završnici.

Rudar je na startu imao sjajnu šansu preko Bešića koji je pogodio stativu, a kaznili su to domaći u 26. minuti kada je pogodio Toni Tipurić.

Do kraja prvog dijela ostalo je 1:0.

U nastavku otvoren meč, Rudar je pokazao da se želi nadigravati, što mu se i isplatilo. Nakon jedne prilike autogol jednog domaćeg igrača, čini se Rizvanovića, te su gosti imali 1:1 u 64. minuti.

GOŠK je krenuo u napade, ali gosti su došli do preokreta pet minuta prije kraja. Džafić je matirao Bobića za šok u Gabeli.

Oglasi

Domaći se nisu predavali, pa Glibo postiže pred sami kraj pogodak za 2:2, a nakon toga stigao je i pobjednički pogodak Gabeljana za vrijedna tri boda. Strijelac je bio Neven Vujica nakon kornera.

Prva liga FBiH, 16. kolo

NK GOŠK – FK Rudar Kakanj  3:2

NK GOŠK: Bobić, Ramljak, Vranjić,Tipurić, Šantić, Nižić, Šunjić, Selman, Glibo, Haračić, Rizvanović.

FK Rudar Kakanj: Merdić, Bešić, Goralija, Duraković, Bečak, Čehajić, Žerić, Mušija, Džafić, Kobilica, Kišić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

 

Top Komentari

Mig_Mig
Sto bi se reklo, tri za tri. Kakanj fer deklarisan kao ciganski grad, a Rudar leglo cigana sa Varde.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije