Veliki preokret Rapida, Dinamo Kijev osigurao 1/16 finala

Evropska liga

Veliki preokret Rapida, Dinamo Kijev osigurao 1/16 finala

Završene su dvije utakmice današnjeg programa 5. kola grupne faze Evropske lige.

Veliko iznenađenje priredio je Rapid iz Beča, koji je kao gost savladao Spartak Moksvu sa 2:1. Ruski tim je poveo u 20. minuti golom Ze Luisa i taj rezultat je bio na snazi sve do finiša susreta.

Igrao se 80. minut kada je Muldur pogodio za 1:1, da bi u prvoj minuti nadoknade Schobesberger zabio za veliku radost Rapida.

Rapid je zahvaljujući ovoj pobjedi izbio na prvo mjesto grupe G sa sedam bodova, dok Villarreal i Rangers svoj meč igraju večeras. Spartak je posljednji sa pet bodova.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U susretu grupe K, Dinamo Kijev je u Kazahstanu savladao Astanu sa 1:0 golom Slovenca Verbića iz 29. minute. Zahvaljujući ovom trijumfu, ukrajinski tim je izborio plasman u 1/16 finala Evropske lige, dok Astana ostaje na drugom mjestu.

Za šampiona Kazahstana je i danas svih 90 minuta odigrao Marin Aničić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije