Veliki preokret: Seria A traži da se odgodi derbi Juventusa i Intera

Ovaj put u pitanju je novac

Veliki preokret: Seria A traži da se odgodi derbi Juventusa i Intera

Endin Čaušević

Prije nekoliko dana potvrđeno je da će se veliki derbi između Juventusa i Intera igrati pred preznim tribinama zbog koronavirusa koji se pojavio na sjeveru Italije.

Zbog pojave koronavirusa odgođeno je nekoliko utakmica u prošlom kolu Serije A, a ovaj put čelnici lige su odlučili da se mečevi koji se igraju na sjeveru zemlje budu odigrani pred praznim tribinama.

To uključuje i Derbi Italije između Juventsa i Intera, te je prije nekoliko dana donesena zvanična odluka da se meč igra bez navijača. No, jutros mediji na Apeninima pišu da bi moglo doći do novog preokreta, te da postoji velika šansa da meč uopšte ne bude odigran sutra.

Calciomercato piše da je nevjerovatno da još uvijek nije sigurno odigravanje ove utakmice. Sada su čelnici Serije A poručili da je možda najbolje da se ova utakmica odgodi, te da se pronađe novi termin kada koronavirus više ne bude velika opasnost.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ova opcija se razmatra samo zbog činjenice da će izgubiti veliki novac jer se meč igra pred praznim tribinama iako Juventus nije primoran da vrati pare navijačima od ulaznica.

Također, želi se izbjeći da Derbi Italije bude odigran u potpunoj tišini jer je okršaj Juventusa i Intera jedan od najvećih derbija u ovoj zemlji. Navodno, konačna odluka će biti donesena danas kada se obave razgovori s predstavnicima klubova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Bolje odgoditi zbog virusa ali i publike, takva utakmica bez publike je smješna !
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi