Veliki skandal u najavi: Jesu li igrači Travnika igrali pod lažnim imenima?
Zgrada jeste nova, no izgleda da je unutrašnjost trula

Sutra zasjeda Komitet za takmičenje

Veliki skandal u najavi: Jesu li igrači Travnika igrali pod lažnim imenima?

Adnan Beganović

Utakmicom u Torinu u kojem je naš nacionalni tim u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo poražen od domaće Italije (2:1) može se reći da je spuštena zavjesa na takmičarsku sezonu 2018/2019.

Dva vezana poraza, četiri boda iz četiri utakmice i dobro umanjene šanse za plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije očito da nisu zabrinuli čelne ljude Fudbalskog saveza BiH.

Kako drugačije objasniti njihovu šutnju? Umjesto da smognu hrabrosti i ugledaju se recimo na čelne ljude Fudbalskog saveza Srbije koji su nakon teškog poraza u Ukrajini organizovali press konferenciju i izvinili se tamošnjoj javnosti i navijačima, čelnici bh. fudbala su ostali nijemi.

Kao da se ništa nije desilo. Kao da pripeme za ova dva važna meča Prosinečki i njegovi izabranici nisu odradili na Ilidži umjesto u Zenici gdje je ne tako davno napravljen Trening kamp. Kao da iz četiri utakmice imamo 10, a ne četiri boda.

Ništa novo rekli bismo. A, da u Fudbalskom savezu vlada zakon šutnje kao u nekim tajnim organizacijama govori i to da bosanskohercegovačka javnost, ako ništa drugo, onda putem službene stranice Fudbalskog saveza BiH nije obavještena o dešavanjima u posljednjem kolu Premijer lige BiH za juniore koja bi mogla prerasti u prvorazredni skandal.

Naime, iako su susreti posljednjeg kola odigrani 1. i 2. juna onaj iz Travnika gdje su se sastali domaća ekipa i novi prvak Zrinjski (1:0) još uvijek nije registrovana s obzirom da postoji sumnja da su za domaću ekipu nastupala dva igrača koja nisu imala pravo nastupa.

Radi se o Šačiru Baltiću koji nije imao pravo nastupa zbog žutih kartona i koji je navodno igrao pod imenom Muhameda Šiljka, te Rami Dautoviću koji je rođen 1999. godine i nije imao pravo nastupa, a koji je navodno igrao pod imenom Haruna Kozare.

Komitet za takmičenje, iako bosanskohercegovačka sportska javnost s tim nije upoznata, održao je sjednicu na kojoj se raspravljalo i o ovom slučaju. Neslužbeno saznajemo da je na sjednici bilo burno, a nakon glasanja rezultat je bio 3:3, pa je odlučeno da se o ovom prvorazrednom skandalu u najavi, raspravlja sutra na novoj sjednici.

Sudeći po bliskoj prošlosti, do informacija će biti teško doći, no ukoliko se ispostave tačnim informacije o ovom lažiranju, svaka kazna osim doživotnog izgona iz fudbala za odgovorne biće preblaga.

Na kraju dodajmo, da je Travnik pobjedom 1:0 nad Zrinjskim u ovom meču obezbijedio ostanak u juniorskoj Premijer ligi, no ukoliko se utvrdi da su pomenuti igrači igrali pod lažnim imenima pobjeda će pripasti Zrinjskom, Travniku će ostati bez bodova i napustit će Premijer ligu.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Top Komentari

mbape
To su krivi delegati koje šalje savez, trebali su da provjere sve igrače pojedinačno, slika na iskaznici i uživo. Toga ima sigurno na svim utakmicama omladinske lige a pogotovo u ovim još nižim tj kantonalnim.
6 0
Analiticar
Munib Solo im bio kapiten
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi