Poznata težina povrede Nihada Mujakića
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

Bh. defanzivac se povrijedio

Poznata težina povrede Nihada Mujakića

Osim što su na Poljudu izgubili važna tri boda od Varaždina (2:3), fudbaleri Hajduka ostali su i bez važnog saigrača.

Naš Nihad Mujakić je u duelu s pretposljednjim timom HNL-a zadobio povredu već u 12. minuti, zbog čega je morao prijevremeno napustiti igru, a sada je poznato i koliko će morati pauzirati.

Splićani su na zvaničnoj stranici objavili da je Mujakić zadobio distorziju zgloba noge, a prema prvim liječničkim prognozama, morat će pauzirati najmanje tri sedmice prije povratka u normalni trenažni proces.

To znači da Mujakića neće biti u narednoj utakmici protiv Lokomotive, a trener Igor Tudor bit će još lišen usluga Stefana Simića koji će izbivati do kraja sezone, kao i kartoniranog Hamze Barryja.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk će s Lokomotivom snage odmjeriti u nedjelju u Kranjčevićevoj.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi