Veliki transfer: Rijeka prodala najboljeg igrača New York Cityju

Heber seli u MLS

Veliki transfer: Rijeka prodala najboljeg igrača New York Cityju

E. Čaušević

Rijeka je danas potvrdila da je prodala svog najboljeg fudbalera Hebera dos Santosa Arauja koji će karijeru nastaviti u američkom MLS-u i to u dresu New York Cityja.

Heber je u rijeku stigao na ljeto 2017. godine iz Slaven Belupa, a prije toga igrao je većinom u brazilskim niželigašima. Ipak, sjajnim igrama u dresu hrvatskog kluba je privukao pažnju mnogih klubova, no najviše interesa pokazao je New York City.

New York City je na Twitteru potvrdio da je Heber novi igrač ovog kluba, te da stiže iz Rijeke kao veliko pojačanje. On bi na poziciji napadača trebao da zamijeni Davida Villu koji je napustio klub i karijeru nastavio u Japanu.

Međutim, u Rijeci nisu previše zadovoljni visinom obeštećenja jer su očekivali mnogo više novca. Navodno, Rijeka će od prodaje Hebera zaraditi oko tri miliona eura što je znatno manje nego što su priželjkivali.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Brazilac je u dresu Rijeke odigrao 52 utakmice i postigao 27 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi