Veliki udarac za Arsenal: Henrikh Mkhitaryan neće putovati u Baku!

Konačna odluka

Veliki udarac za Arsenal: Henrikh Mkhitaryan neće putovati u Baku! · Zvanično

Endin Čaušević

Naredne sedmice igra se finalna utakmica Evropske lige, a sastaju se londonski rivali Arsenal i Chelsea.

Ovogodišnje finale Evropske lige igra se u Bakuu što je stvorilo veliki problem za Arsenal. Naime, Topnici su odmah znali da neće moći računati na Henrikha Mkhitaryana zbog političkih razloga, odnosno lošeg odnosa Azerbejdžana i njegove Armenije.

Armenija i Azerbejdžan su u veoma lošim odnosima zbog spora oko regije Nagorno-Karabah. Državljanima Armenije je zabranjen ulazak u Azerbejdžan, ali moguće je da dođe do izuzetaka ukoliko to odobri Vlada ove zemlje.

Mkhitaryan je u grupnoj fazi propustio utakmicu u Bakuu protiv Qarabaga jer nije smio da putuje u ovu zemlju gdje bi vjerovatno bio uhapšen.

Arsenal je ovaj put odlučio da u sve uključi i UEFA-u i osigura siguran odlazak i boravak svom igraču u Bakuu, ali to nisu uspjeli. Lonodnski klub saopštio je danas zvanično da Mkhitaryan neće putovati u Azerbejdžan.

"Veoma smo razočarani što moramo saopštiti da Henrikh Mkhitaryan neće putovati s ekipom u Azerbejdžan na finale Evropske lige protiv Chelseaja. Istražili smo sve opcije za Mickija, ali nakon što smo razgovarali s njim i njegovom porodicom donijeli smo odluku da ne putuje".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Pisali smo UEFA-i i iznijeli veliku zabrinutost oko ove situacije. On je bio jedan od ključnih igrača na putu do finala i za nas je ovo veliki gubitak. Veoma smo tužni što će jedan igrač propustiti veliko finale zbog takvih razloga. Micki će biti uz ekipu sve do polaska za Baku ovog vikenda", saopštio je Arsenal.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi