Pobjeda u derbiju i prvo mjesto: Edin Terzić i Borussia Dortmund su vladari 2023. godine!

Sjajna predstava

Pobjeda u derbiju i prvo mjesto: Edin Terzić i Borussia Dortmund su vladari 2023. godine!

E. Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru 23. kola Bundeslige odigrali su Borussia Dortmud i Leipzig, a domaća ekipa ostvarila je pobjedu od 2:1.

Svakako da je ovo bio derbi jer su obje ekipe u samom vrhu tabele, a obzirom na pobjedu Borussia je sada sama na prvom mjestu, ali sa utakmicom više od Bayerna.

Već na samom otvaranju utakmice, tačnije u 13. minuti domaća ekipa je postigla gol. Strijelac je bio Brandt, ali uzalud je slavio.

Njegov gol poništen je nakon konsultacija sa VAR-om, a razlog je bilo igranje rukom, te je tako rezultat ostao 0:0.

Ipak, samo osam minuta kasnije rezultat je promijenjen. Reus je prvo izborio penal, a onda je odlučio da preuzme odgovornost, te je doveo svoju ekipu do vodstva.

Emre Can je postigao drugi gol na ovoj utakmici. Nakon gužve u kaznenom prostoru gostiju Can se najbolje snašao i postigao je gol za 2:0 u 39. minuti.

Oglasi

Nije uzbuđenja nedostajalo ni u drugom poluvremenu. Gosti su krenuli dosta ofanzivnije jer su htjeli da se kući vrate neporaženi.

Forsberg je u 74. minuti postigao gol i tako donio tračak nade svojoj ekipi da može do boda, ali na kraju su ipak poraženi.

Sjajan niz Borussije Dortmund u 2023. godini tako je nastavljen, te sada imaju 49 osvojenih bodova nakon 23 odigrane utakmice.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

To naravno znači da se nalaze na prvom mjestu na tabeli sa tri boda više od Bayerna koji se nalazi na drugom mjestu, ali Bayern tek treba da odigra svoju utakmicu u okviru 23. kola.

Sa druge strane nakon ovog kola Leipzig je ostao na četvrtom mjestu na tabeli sa 42 osvojena boda i nastavit će borbu za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi